joi, 21 ianuarie 2010

Taximetrişti de colecţie

Faptul că inteligenţa rămâne constantă deşi populaţia creşte se manifestă cel mai pregnant la taximetrişti. Când faci comandă la taxi, dai adresa şi adaugi "în curbă, la ANL-uri", nu te aştepti ca berbecul de taximetrist să oprească taman în curbă şi să blocheze circulaţia, în vacarm de claxoane şi înjurături, când tot orbetele vede că pe contrasens se află o stradă secundară, o "insulă" şi nişte locuri de parcare libere, deci loc de parcare berechet. Sper că omul aplica dictonul "clientul nostru, stăpânul nostru" nu că şi-a uitat singurul neuron neuzat în baie, în paharul în care îşi ţine proteza, pentru că era cam în vârstă iar odată cu vârsta se presupune că vine şi experienţa.
Cireaşa de pe tort: o luăm noi frumos pe un sens unic şi pe contrasens, deci nelegal, vine alt taximetrist în vârstă. Mai nou lupta împotriva senilităţii se duce în trafic?
Cireaşa de pe cireaşa de pe tort: ajungem în capul străzii de destinaţie, ia virajul încet şi cu atenţie, vede din timp că se apropie nişte fătuce şi că vor să traverseze strada, pe trecere, trotuarul e cu scări, momentan pline de zăpadă şi îngheţate, ele le coboară şi dau să treacă iar noi aproape ne trezim cu fetele pe capotă pentru că berbecul opreşte tardiv. Fetele se opresc şi ele cu greu la câţiva centimetri de maşină, pentru că e alunecuş, ăsta se holbează la ele ca boul şi demarează fără să le ofere prioritatea pe care o aveau şi fără să zică nimic.
E al doilea taximetrist săptămâna asta la care-mi vine să-i trag un pumn în ureche.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.