marți, 7 august 2012

True story din Maternitatea Sibiu

O prietenă gravidă se internează în spital cu complicații, la început de luna a 6-a. Una din asistente o ”încurajează”: ”na lasă că faci altul, ești tânără, așa a vrut Dumnezeu”. O săptămână mai târziu, complicațiile se agravează, finalizate cu naștere prematură. Asistenta e alături de pacienta speriată: ”eu ți-am zis că așa o să se întâmple, nu te mai necăji”. Medicii fac minuni, copilul trăiește, deși îl așteaptă minim două luni de incubator. Proaspăta mămică se întâlnește cu asistenta binevoitoare pe coridor: ”ce face micuța, trăiește?”. Când o să fie pe picior de plecare din spital, prietena are de gând să meargă la respectiva și să-i mulțumească pentru suportul moral și optimismul insuflat.

6 comentarii:

  1. Daca mai vorbesti cu prietena, intreab-o si despre personalul de la neonatologie...eventual si posteaza impresiile prietenei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate am inteles (sper sa nu incurc sub-sectiile), cei de la neonatologie ar fi cei care spala impresia proasta lasata de Maternitate, singurii profesionisti care nu asteapta spaga. Asta e si parerea ta?

      Ștergere
  2. Nu e parere, e convingere; sau mai bine zis, traita pe propria piele. Si nu numai ca o spala; o face ca la nufaru'

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai o poveste interesanta, timp si chef, da-mi-o pe email si o sa o public. Ar echilibra balanta, un pic.

      Ștergere
  3. Uite ca, C a scapat de fabiana si mai are putin pana va merge si acasa. Cred ca E va uita repede de asistenta binevoitoare.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.