vineri, 11 ianuarie 2013

Radio România Actualități

Pentru că eram proaspăt intrați în țară și ne era dor de niște știri și comentarii locale, am schimbat pe radio. Pe Valea Mureșului se prind doar posturi interesante, gen Radio Reșița, la care am avut ocazia să ascult niște muzică ușoară (la propriu) autohtonă, cum nu știam că se mai compune, cu versuri de mare finețe, se preta extraordinar de bine la drumul plin de gropi, așa că am schimbat pe Radio România Actualități. Care e și el din alt secol. Aproximativ XIX, pentru că încă mai au rubrica de sfaturi utile, îi suspectez că se inspiră din ziarele care făceau deliciul gospodinelor antebelice. Culmea aroganței financiare e că respectiva rubrică nu e citită de persoana care are segmentul respectiv de emisie, ci de alt angajat.

După o piesă clasică cu Bosquito (cu ocazia asta mi-am dat seama că Fuego e altul) a urmat un reportaj despre biserica Feleacu, cu accent pe faptul că acolo s-a căsătorit Veronica Micle cu bătrânul domn Micle, apoi trecându-se în planul istoriei literare și vorbindu-se despre relația ei cu Eminescu, aspect asupra căruia a fost intervievat un preot al bisericii menționate mai sus, care n-a zis nici mâc despre istoria monumentului în care slujește, ci doar despre complexitatea relației dintre cei doi, pe care doar Dumnezeu o poate judeca. De aia și Ștefan cel Mare a ajuns sfânt.

La finalul orei, donșoara care călărește undele pe banii noștri a bătut câmpii și a făcut varză un studiu al cercetătorilor americani care arată că... wait for it.... dacă ne chinuim să rezolvăm o problemă complexă  și nu reușim, e bine să ne îndreptăm atenția din când în când și spre alte probleme mai ușoare, ca să ne clătim mintea, rezolvarea celei grele fiind apoi mult mai rapidă. Ei bine, pentru a enunța ideea asta banală i-au trebuit fătucei aproximativ cinci minute, după care n-am mai rezistat și am pus un cd.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.