miercuri, 11 septembrie 2013

Mai ho, Dorele!

La fel ca restul sibienilor, și eu am probleme cu străzile praf din oraș. Tocmai am schimbat bieletele la mașină. Să trăiască, la mulți ani! Urmează un mic studiu de caz despre munca la români:

1. În urmă cu ceva luni, RDS și-a îngropat cablurile aeriene. O inițiativă bună, de modernizare a orașului.

2. Nu există legătură între cartierul Ștrand și restul burgului care să nu fie brăzdată de șanțuri, mai bine sau mai rău acoperite. Gaz sau apă-canal, niciun ”spărgător” nu-i mai breaz. Grădinița din fața blocului a fost înlocuită de un tăpșan, au scos florile, au spart aleea și au demontat gărdulețul. Nu era mare lucru nici înainte, dar acum e dezolant. Peste gaura din alee a pus un vecin niște scânduri, ca să nu călcăm în noroi. Nu știu când și dacă o să asfalteze cineva trotuarul. În orice caz, e o inițiativă bună, de modernizare a orașului.


În ambele situații, doreii mi-au tăiat cablul de internet. Pe ăia de la RDS îi pot înțelege, era fix ca al lor, doar că al altcuiva - și n-au comis-o doar la noi, ci în tot orașul; însă cum l-au putut confunda cei de la apă-canal cu o țeavă aeriană mi-e încă neclar. Sunt ironic, știu că nu le-a păsat.

Am înțeles, însă, de ce e important ca țevile de gaz să fie supraterane și vopsite galben. E vital chiar. Tot prostul știe că la galben se lasă cu explozie sau cu dosar penal și atunci e mai atent. Din păcate nu mult mai atent și nu tot timpul, după cum au aflat în mod tragic niște cetățeni din Cisnădie.

P.S. Știu un domn de la NextGen care s-a plimbat într-o sâmbătă cu scara prin tot cartierul și care de abia așteaptă ca firma la care lucrează să-și îngroape cablurile ca să se joace un pic prin nisip cu fibra RDS-ului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.