Datorită situației politice și a unor papi francezi, Curtea Papală s-a mutat la Avignon între anii 1309 și 1378. Au fost șapte papi în această perioadă iar palatul construit de ei este una din cele mai mari și mai impozante clădiri gotice medievale, creat pentru a arăta lumii puterea celor care-l locuiesc.
Palatul este compus practic din două părți, cea veche și cea nouă, a fost extins și transformat de-a lungul timpului. Până la Revoluția Franceză a rămas în posesia papalității, dar s-a degradat treptat, apoi a fost confiscat și transformat în baracă militară și închisoare. Bineînțeles, cu această ocazie n-a mai rămas aproape nimic din decorul original. Din 1906 a fost transformat în muzeu.
Vă prezint câteva fotografii cu cele mai interesante părți. Curțile interioare, cea mare fiind transformată în scenă cu ocazia festivalului de teatru:
În colțurile vistieriei sunt gropi secrete, în care erau ascunși banii și aurul:
Sala în care papa ținea întânirile private:
Marea sală de ospețe. Observați că în peretele din spate se vede o boltă cam până la mijlocul zidului. Cu ocazia conclavului (care alegea noul papă) acea bucată era dărâmată iar această încăpere și cele două adiacente erau unite și izolate de exterior până la încheierea procesului de selecție.
Bucătăria alăturată camerei de ospețe are tavanul țuguiat, datorită modului în care se gătea în acea perioadă atunci când erau mulți invitați: se făcea focul în mijloc, iar pe exteriorul lui, pe un schelet metalic piramidal, era pusă carnea la prăjit.
Pietre funerare și alte relicve:
Marea capelă, locul unde se țineau slujbele:
Balconul în care ieșea Sfântul Părinte pentru a saluta credincioșii strânși în curtea interioară:
Sala unde se judecau cauzele aduse în atenția papei:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.