marți, 18 februarie 2014

ANAF, prietena cetățenilor

Primește o colegă de serviciu o recomandată. Merge la Poștă, stă la coadă, ridică plicul. Înăuntru, scrisoarea de mai jos:

În  tabel e trecută o sumă de câteva sute de lei, pe care am blurat-o
Citat din ea: ”vă invităm (..) să achitați sau să faceți dovada plății sumelor menționate în prezenta decizie”.

Merge la Finanțe, stă la altă coadă, iar când ajunge la ghișeu doamna de acolo îi spune că n-are nimic de plată. Logic, următoarea întrebare a fost: atunci de ce m-ați pus pe drumuri? Răspuns cu tupeu: ”Citiți cu atenție scrisoarea, doamnă, că e informativă!”.

Nu prea vorbesc administreza, dar vouă vi se pare ceva informativ în text?

P.S. Spre deosebire de cea de la Primărie, asta măcar e scrisă corect.

4 comentarii:

  1. Foarte informativa, dar nu prea. Se deduce prin absurd ca e informativa ca de obicei cele serioase sunt impodobite si cu penalitati, etc.

    O plimbare aiurea, poate din prea multa corectitudine au omis "informativ" din decizie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaaa, și eu am una din asta, identică, mai puțin suma de plată... am fost vineri cu ea la finanțe, la casierie, că acolo mă gîndeam că plătesc cei 9 lei. Răspuns: aaa, nu la noi, prima dată mergeți la ghișeul 12 să vedeți cît aveți de plată, că astea sînt doar penalitățile! Acum e închis. Găsiți deschis de luni pînă joi de la 8 la 15 iar vineri de la 8 la 12!” Să-ți mai spun că între orele alea sînt la serviciu și ar trebui să mă învoiesc ca să stau pe la cozi la Finanțe? Și nu, nu mi se pare nimic informativ în text.

    RăspundețiȘtergere
  3. Să nu uit, pe verso era explicată proveniența sumei: 6 lei penalități aferente perioadei 22.12.2012 - 01.03.2013 și dobîndă 3 lei pentru perioada 31.12.2012 - 01.03.2012. Poate scrie la fel și la colega ta.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.