luni, 10 februarie 2014

Și avioanele se resetează

Știți cum face reboot un avion? Nici eu, că n-am stat în cockpit, dar durează cam trei minute. Se sting luminile, se aude un bing din boxe și aia e. Avionului Lufthansa care trebuia să ne ducă acasă îi făcea figuri computerul responsabil cu managementul fluxul de combustibil, așa că echipajul a încercat să rezolve problema cu un restart. Din fericire pe pistă, nu în aer. După câteva astfel de încercări, intervenția unei echipe de ingineri și o oră de stat degeaba, s-a rezolvat. Poate i-au schimbat parola, poate i-au făcut un upgrade, poate și-au făcut poze cu ecranul albastru, cert e că am avut un zbor lin până la Sibiu. 

Windows has detected new hardware device Airbus A310.
Start with auto-configuration?
N-ar trebui să zic asta, dar cine știe cine mai citește și crede: computerele avioanelor nu folosesc Windows. 

Folosesc MacOS.

În zborul anterior, de la Düsseldorf la München, am stat lângă un bavarez îmbrăcat în port tradițional. E fix ca sigla BMW, doar că din bumbac și catifea raiată:


Până și șosetele sunt albastre, dichisiții:


Intuiesc intrebarea: lederhosen sunt pantalonii de lucru sau de plimbare al clasei muncitoare, nu costum de duminică!2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.