joi, 13 februarie 2014

Shazaming with geotagging

Una din funcțiile relativ noi ale aplicației Shazam se numește Explore și-ți arată topul melodiilor căutate de ceilalți utilizatori din diverse orașe. Situația în capitalele de județ ale României e aproape identică, dar între Sibiu și Cisnădie, de exemplu, există diferențe. La fel și între Sibiu și București. Rășinari n-apare pe hartă.

E interesant că poți afla ce prinde la public în alte părți ale lumii, că poți găsi piese care tocmai intră în topurile internaționale. Mai interesant însă e că pe primele trei poziții ale topului sibian nu sunt mizeriile la care v-ați aștepta, ci niște melodii decente:


Surpriza a fost foarte plăcută, chiar dacă, probabil, muzica respectivă e în heavy rotation la vreun post cu acoperire națională.

Două observații: 
- prin natura topului, nu poți găsi piese de nișă, el reflectă gusturile segmentului demografic care folosește un smartphone și e interesat de muzică;
- cum spuneam, primele pozițiii din topul sibian sunt identice cu cele din alte capitale de județ, nu suntem noi mai cu moț, ascultăm aceleași posturi de radio.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.