luni, 3 februarie 2014

De ce a eșuat Partidul Socialist

A fost subminat din interior. Povestită la un spriț de un prieten. O redau din punctul lui de vedere:

Prin 97 își deschide un prieten sală de biliard, lângă Facultate. Vadul fiind bun, dar spațiul aflându-se la subsolul clădirii Partidului Socialist al lui Mohora, ca să nu-l piardă, a trebuit să se înscrie și el în partid. Mai exact, a devenit președintele aripii tinere socialiste - ATS. Ne-a convins relativ ușor și  pe noi, gașca, să ne înscriem în ATS: n-avea licență pentru vânzare de băuturi alcoolice, dar ne lăsa să ne aducem de acasă. Când ne chema la ședință, însă, totdeauna se ivea altceva de făcut, dar după vreo oră, așa, se aliniau astrele și apăream toți la biliard.


O găsiți pe okazii
La un moment dat, problem: trebuia să mergem la București, la congres. Toată lumea praf la doctrină, nu făcuserăm nicio șendință, nu citiserăm nimic. Trage președintele ATS de noi, ne adună în ajunul congresului la el acasă, să ne pregătim fiecare discursul. Ne luăm cu poveștile și băutura, nu pregătește nimeni nimic. 

A doua zi, dimineața devreme, pe drum, toți palizi, îi zicem președintelui: bă, noi nu luăm cuvântul că te facem de râs! 

Ajungem în Capitală, începe congresul, băieții erau ca la cinema: sandwichuri și bere rece, de la bufet. Iau pe rând cuvântul toți reprezentanții din teritoriu, vine rândul filialei Sibiu. Se duce președintele ATS pe scenă, bagă niște inepții pe lângă subiect, toată lumea se uită ca la urs, noi râdem în pumni. Termină discursul, se întoarce rușinat la locul lui în sală și unul din băieți, deja abțiguit, îi zice: ne-ai făcut de râs!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.