joi, 27 februarie 2014

Filofteia, documentare și seriale

Dacă ați depășit momentul House of Cards și căutați ceva cu care să vă umpleți timpul, pot recomanda următoarele titluri:

August: Osage County este unul din favoritele mele la Oscar, cred că rămâne să aflăm doar pe care-l va lua. Distribuția încărcată de actori mari face ca dialogul intens să curgă fluent, este surprinzător și răutăcios, se observă că are la bază o piesă de teatru. Până și Julia Roberts arată că știe să joace.

Philomena îi alătură pe Judi Dench și Steve Coogan. Iese o chestie interesantă, cu un pic de umor, mai multă dramă și niște crâmpeie de fapte reale. Ideea de bază e un subiect la modă.

Nebraska e altă chestie ușor ciudată, filmată alb-negru, dar cu niște momente foarte amuzante, despre americanii de rând, simpletoni loviți de recesiune.

Her - pentru toți cei care nu știu la ce folosește un sistem de operare. Dacă vreți să aprofundați tema, mai puteți citi ceva interesant aici.

Seriale noi:

True Detective cu Matthew McConaughey și Woody Harrelson pe post de dynamic duo, bineînțeles, despre polițiști și un caz ciudat de omucidere.

Spoils of Babylon e o mini-serie ce parodiază serialele soap, cu Will Ferrell, Tobey Maguire, Tim Robbins și aparițiile episodice notabile: Jessica Alba, Val Kilmer etc. 

Documentare:

Salinger - despre viața lui J.D. Salinger, cel care s-a retras din viața publică și n-a mai publicat nimic din 1965, deși a scris zilnic până la momentul morții, în 2010. Se pare că în anii următori vom avea niște surprize plăcute. Filmul, însă, dezvăluie și unele lucruri mai puțin plăcute despre autor.

The Armstrong Lie - despre ciclist, cu interviuri luate atât înainte cât și după momentul recunoașterii fraudei. E interesant că n-are nici rușine, nici remușcare, cred că ar trece și testul detectorului de minciuni.

Jiro Dreams of Sushi - un pic mai vechi, devenit celebru între timp, despre singurul restaurant cu trei stele Michelin aflat într-o stație de metrou și fără baie proprie. Musai de văzut cu o farfurie de sushi în față, altfel o să vă plouă în gură. Interesant atât pentru că prezintă cultul muncii și al peștelui la japonezi cât și pentru a înțelege că sushi nu e doar orez și pește crud. Un exemplu: bucătarii masau caracatița timp de 50 de minute înainte de a o servi, ca să se frăgezească. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.