vineri, 25 aprilie 2014

Poate vreți să puneți ceva nou pe smartphone

... și nu mă refer la un sticker sau o folie.

Probabil li se întâmplă tututor: după entuziasmul inițial, când îți populezi smarthone-ul cu o grămadă de aplicații, îți dai seama care sunt cele utile, le ștergi pe celelalte când nu mai ai spațiu liber și intri într-un status quo - rar încerci ceva nou. De curând am citit pe net despre câteva noutăți interesante, care mai animă un pic atmosfera, iar pe unele le-am și încercat. Toate sunt aplicații iOS, nu m-am uitat dacă au versiuni pentru celelalte platforme.

World Lens a fost prezentată alături de alte app-uri într-o recentă reclamă Apple. Există chiar și un microsite dedicat lor. Dacă funcționează cum se laudă în peste 90% din cazuri, chiar merită - pare desprinsă din filme SF: îți permite să faci poză unui text scris într-o limbă străină (rusă, franceză, germană etc) și ți-l traduce instantaneu în engleză, fără a avea nevoie de conexiune internet. Fiecare pachet (o limbă) costă 5 euro.

N-am testat decât varianta demo, care e suficient de impresionantă, îți întoarce în oglindă textul vizualizat ca să-ți demonstreze că l-a înțeles. Nici nu e nevoie să faci poza, trebuie doar să încadrezi semnul de circulație pe ecran și, după ce-l detectează, îți apare întors, peste poza live. E aproape incredibil. Am încărcat pe iPad o poză găsită pe Google:


am pornit aplicația pe iPhone și am îndreptat camera lui spre ecranul iPad-ului. Aproape instantaneu, textul a apărut întors. Dacă aș fi avut pachetul cu limba germană, ar fi fost afișată traducerea în engleză. 


Altă aplicație prezentată în reclamă, pe care n-am testat-o, pentru că n-am nevoie de ea, dar e interesantă din punct de vedere tehnic: Instant Heart Rate, care-ți detectează pulsul cu ajutorul camerei foto și a flash-ului.

Vreți să notați câte ceva despre vinurile pe care le-ați băut, eventual să stocați și o poză cu eticheta lor și să le dați un scor? Există multe aplicații pentru asta, dar Drync detectează numele vinului din textul etichetei și vă permite să-l cumpărați de pe net - e drept, momentan doar pentru cei care locuiesc în Statele Unite.



V-am ținut la curent cu evoluția Sibiu City App. Navigând pe site-ul dezvoltatorilor, am constatat că au în portofoliu și alte aplicații, unele interesante pentru sibieni (dacă sunteți fani shopping mall, încercați Promenada), altele interesante în general. Echipa a luat și niște premii la Mobilio Awards 2014. E un startup de succes și îmi doresc să văd cât mai multe firme de acest gen în România.

Later edit: m-am înșelat, mall-ul Promenada e cel din București.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.