marți, 29 aprilie 2014

Tribul CSU Fans

Weekendul trecut am asistat la cele mai tensionate și mai frumoase meciuri de baschet din acest an. Chiar dacă sorții ne-au fost potrivnici și a trebuit să jucăm încă din turul 1 al play-off-ului cu o echipă redutabilă, ceea ce ne va afecta fizic în cazul în care trecem în runda următoare, un duel cu echipa Clujului, adversar tradițional, nu se poate compara cu nimic. Oricare va fi câștigătorul, măcar ne-am bucurat din plin de baschet sezonul acesta.


Probabil ați fost la sală, dar dacă vreți să revedeți partidele aveți noroc: s-au mobilizat câțiva fani, au făcut niște artificii tehnice pentru a scoate de pe DVR fișierele sau au înregistrat ei meciul care n-a fost televizat, au transcodat și urcat pe YouTube filmele, iar rezultatele finale le găsiți aici: meciul 1 și meciul 2. Pe forum aveți, ca de obicei, mai multe informații.

Spectaculoasă, în premieră la un meci de baschet în România, a fost coregrafia galeriei de la începutul primului meci, mulțumire a fanilor pentru sezonul reușit. Dacă n-ați fost la sală sau nu vă interesează altceva, măcar ea merită urmărită, este esențială pentru atmosfera de la Sibiu:

(C) Știri de Sibiu

Cum s-a văzut secvența de sub confetti și pânză, vedeți aici. Poate n-ați remarcat stroboscoapele, noi da:)


Cu toate acestea, momentul cel mai frumos s-a petrecut la intonarea imnului național. Ceva mai spectaculos a avut loc acum câțiva ani, când s-a luat curentul și a cântat toată sala, pe întuneric, la lumina blitz-urilor, dar episodul de vineri merită un onorabil loc doi. Un articol excelent pe această temă a fost publicat de Alin Bratu.


Fără a fi melodramatic, deși am mai scris despre asta, mă repet cu plăcere: imaginea de mai jos rezumă cel mai bine ce se petrece în tribună, cu fanii care se cunosc de ani buni de zile și-și aduc copii la meciuri, atmosfera de trib pașnic (bine, recunosc, nu chiar tot timpul) și emulația pe care o generează un sport spectaculos.


Următoarele meciuri, în măsura în care va fi nevoie de toate, se vor juca în aceste zile:
  • Meciul 3: U Cluj - CSU Sibiu, vineri, 2 mai, ora 18:45  - Digi Sport HD
  • Meciul 4: U Cluj - CSU Sibiu, sambata, 3 mai, ora 20:00 - Digi Sport HD (daca este cazul)
  • Meciul 5: CSU Sibiu - U Cluj, miercuri, 7 mai, ora 18:00 (daca este cazul)
Susțineți echipa și bucurați-vă de performanță acum, în țara asta visele frumoase nu prea durează.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.