duminică, 16 noiembrie 2014

Gânduri despre viitor, după câteva beri

Acum, când Ponta și-a recunoscut înfrângerea, e clar cine va fi noul președinte, chiar și fără o numărătoare parțială oficială. Să ne bucurăm pentru mobilizarea excepțională a orașelor și diasporei, pentru românii cu internet, care nu mai pun botul la manipulările tv tot mai grețoase. După ce va trece euforia și descătușarea emoțiilor, să conștientizăm că e doar o șansă pentru un nou început, nu s-a spart conducta cu lapte și miere, iar politicienii din spatele omului ales sunt ne-au mai demonstrat ce capabilități au, abili și dispuși la compromisuri în ciuda rigidității șefului. 


Ținând cont că nu va exista o demisie de onoare a premierului și că fără putere executivă nu se va putea schimba mare lucru, în perioada următoare au să fie lansate tot felul de intrigi și variante pentru a o acapara. Îi va putea tempera președintele pe cei dornici de sânge? Vom vedea.

La Sibiu, urmează alte alegeri, pentru funcția de primar. Cred că sibienii ar trebui să fie printre cei mai puțin exuberanți, dacă au auzit poveștile despre cum merge treaba prin Primărie de când KJ e în campanie știu că instituția e semi-blocată, și-a pierdut ghidajul, puținii oamenii buni pleacă sau au plecat deja, iar oricine va urma va avea de umplut niște pantofi destul de mari. Să fim cinstiți, treaba n-a mers chiar ceas nici până acum, contrar lozincii, întrebarea e doar dacă dacă ceasul va fi mult mai lent și mai indolent. Niciunul din actualii viceprimari, de la partidele care au să primească cele mai multe voturi (FDGR și PNL), nu au reușit să se impună în funcție în ultimele șase luni, iar tristețea e că alți contracandidați de calibru nu se întrevăd.

Mă scuzați dacă v-am deprimat, din fericire există o soluție, demonstrată și la aceste alegeri: să fim în continuare atenți la acțiunile politicienilor, să-i sancționăm prompt și să le demonstrăm constant că opinia publică nu mai poate fi manipulată după bunul lor plac. Dacă Președintele o să garanteze independența Justiției, suntem pe drumul cel bun.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.