marți, 11 noiembrie 2014

Impresii despre iPhone6

După zece zile de folosire, pot declara că așa de bine m-am obișnuit cu șasele încât cinciul pare o chestie micuță, pentru copii. Ironic, mai ales că până acum strâmbam din nas la gândul unui telefon mai mare, 4 inch părea mărimea perfectă. E drept, am o palmă destul de mare, așa că-l pot manipula cu o singură mână și ajută și husa cauciucată, care-i mai un pic de aderență și de grosime.


Încep cu ce nu-mi place, că-i mai scurtă lista:

- TouchID se mișcă un pic cam lent pentru gustul meu, durează vreo secundă de când apăs pe buton până deblochează ecranul. E iritant pentru că înainte foloseam blocarea cu parolă doar dupa câteva minute de inactivitate, iar acum se blochează de fiecare dată când intră în stand-by, deci trebuie deblocat prin introducerea codului sau scanarea amprentei, chiar dacă tocmai l-ai închis și mai primești un mesaj;

- deși se presupune că muchiile rotunjite sunt mai comode, dezavantajul lor e că nu mai stă telefonul pe cant și nu-mi mai pot înregistra repetițiile la chitară fără să-l sprijin de ceva. No biggie.

Alte plângeri n-am. Ce-mi place:

- ecranul e superb, pui mâna pe un iPad cu Retina Display și ți se pare că se vede prost;
- performanțe de desktop, se mișcă fluent în orice aplicație - nici 5-ul nu era lent, dar diferența e între ”rapid” și ”instantaneu”;
- wireless mult mai capabil, mai ales când ești departe de bază (are suport 802.11ac);
- difuzor mai bun, iese un sunet mai clar și mai puternic, aud muzica perfect chiar și de sub duș (în sfârșit!);
- camera e mult îmbunătățită față de 5, se simte saltul peste două generații. Nu doar pozele sunt mai clare, dar oferă și înregistrare FullHD, cu slow-motion, merită banii - de fapt acesta a fost punctul principal pentru care l-am cumpărat în varianta de 64 GB, ca să-l folosesc pentru înregistrat video. Mult mai multe detalii pe blogul lui Dragoș;

Nu m-am jucat mult cu aplicații care să folosească coprocesorul de mișcare, dar am activat Health și înregistrează câte etaje urc și câți pași fac zilnic, iar bateria nu pare să sufere. Că veni vorba, aici e încă loc de îmbunătățire, când e aprins ecranul bateria se descarcă la fel de repede ca și la precedentele modele (perfect logic, un ecran mare fiind principalul consumator al oricărui dispozitiv electronic), însă dacă doar vorbești sau îl ții în stand-by rezistă mai mult de o zi. Încerc să spun că-mi doresc o baterie de capacitate mai mare, nu un dispozitiv mult mai subțire.

Interesant: l-am scos de la încărcat luni la șapte dimineața iar azi, la mai mult de o zi, mai am 43% din baterie. Am dat câteva telefoane și am citit articole preț de vreo oră-două. E prima oară când mă ține atât, am însă și o explicație: aflând că se poate încărca rapid cu încărcătorul de iPad (în 2 ore), tot așa l-am încărcat și l-am scos de la curent după ce afișa 100%, ieri, pentru prima oară, l-am lăsat toată noaptea în priză. 

Unde o să fie complicat, cu tot cu coprocesorul lui fancy: dacă vrei să asculți muzică de pe el în timp ce faci jogging. Probabil singura soluție decentă e să-l prinzi de braț.

Deși dintre toate telefoanele pe care le-am cumpărat, la ăsta am fost cel mai puțin entuziasmat când l-am plătit, deocamdată pare cel mai bun iPhone pe care l-am folosit. Sper să nu i se degradeze performanța sau bateria și să fim prieteni măcar doi ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.