marți, 4 noiembrie 2014

Pe Facebook lei, afară ponei

Surpriza zilei de ieri n-au fost rezultatele, ci activitatea politică intensă de pe FB. Mi se pare că n-ați înțeles: alegerile acestea au fost ”epic fail-ul” activismului online, plin de bune intenții, dar adresat unei categorii restrânse, formate în mare parte din oameni deja convinși. 


Bloggosfera a invitat la vot, restul populației online a a share-uit articole care de care mai bune și mai bine scrise. Rezultatul? Au ieșit la vot un pic mai mulți tineri, dar procentul total nu diferă mult față de alegerile anterioare. Pentru o clasă de mijloc, educată, rezultatul e stânjenitor, nu credeți? E eșecul nostru, al tutoror. Eu, cel puțin, așa îl simt. I-am lăsat să ne mai facă o dată, am lătrat, dar n-am părăsit incinta virtuală. A fost doar o scânteie, fără detonare în realitate.

Românii cei mai hotărâți? Clar, în diaspora. Oamenii aceia au plecat din țară pentru că au vrut o viață mai bună și au acționat ca să-și atingă visul, nu s-au plâns pe FB că-și bagă picioarele și emigrează.  Nici acolo n-au stat să se jeluiască pe FB cât de grea e viața în ”exil”, și-au dat repede seama că asta i-ar fi falimentat, au pus mâna și au mucit. Au o altă optică, sunt mai puțin comozi și mai atenți cu drepturile lor. Câți dintre cei din țară ar fi stat la coadă trei, patru, cinci ore? Mă tem că mulți am fi abandonat repede lupta.

O altă linie de atac care nu-mi place, e cea împotriva sudiștilor și moldovenilor, bronzaților, care nu știu ce e bine pentru ei. Păi hai să le explicăm atunci, nu să ne transformăm într-un KKK transilvănean, că de aici până la un război de secesiune nu mai e chiar așa mult.

Nu vreau să vă învăț eu ce să faceți, fiecare-și dă seama ce e în puterile lui, dar vă rog conștientizați că nu doar like-ul și share-ul nu sunt suficiente, dar nici chiar un simplu vot, e nevoie de mult mai multă implicare pentru a scoate țara din Evul Mediu.

3 comentarii:

  1. O democratie isi va vota intotdeauna foloase, pana va fi nevoie de aparitia despotismului pentru a colecta si redistribui aceste foloase. Momentan "foloasele" sunt normalitatea in Transilvania si sticla de ulei peste Carpati.

    RăspundețiȘtergere
  2. In mediul urban, si in Sud s-a votat cu Iohannis. Cel putin in Rm. Valcea, par egzamplu, Iohannis a avut 38%, iar Ponta 34%. Similar in Calimanesti, Brezoi, Baile Govora, Horezu... Diferenta a facut-o ruralul, cu celebrele liste suplimentare. Poate ca Sudul nu e atat de rosu pe cat se crede, poate ca aici a functionat furtul "in conditii optime", sa nu uitam ca avem un Dragnea prin curte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vom vedea :) Totusi Valcea e aproape de Sibiu, iar Iohannis e precis mai cunoscut acolo decat in zonele rurale din Moldova. O sa fie o mobilizare intensa la furaciune in turul 2 si, daca as fi Opozitia, as trimite exact in sectiile dubioase observatori, ca Politia nu va face nimic si pana constata DNA ca sunt nereguli o sa treaca ani.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.