sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Cohen - tată și fiu

După trei ani de turneu mondial, nu puțin lucru la peste 70 de ani, Cohen s-a pus pe înregistrat și a scos un album nou cu 10 piese: Old Ideas. Ca orice creație marca Leonard, e imposibil de judecat după primele audiții, are aceleași versuri complexe, frumoase și poetice, muzică elaborată și pe surorile Webb în fundal pentru un contrast cu vocea lui gravă, la fel de clară ca totdeauna. Mi se par un pic mai pregnante influențele blues iar apropierea amurgului se simte mai mult ca nota erotică de altă dată. Omul e în continuare atins de geniu și la 77 de ani, asta e ușor de înțeles.

Preferatele mele:




Am aflat întâmplător că și fiul său a urmat cariera tatălui iar așa cum mărturisește pe site-ul personal (www.adamcohen.com): to have my father pronounce that I have world-class love songs on my album is a deeply gratifying compliment. Își urmează propria cale, care nu-i rea deloc:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.