vineri, 8 iunie 2012

Cum am luat-o în bot şi am făcut spam pe Twitter

Ceea ce urmează e o supoziţie, poate device-urile mele au şi alte vulnerabilităţi. Multumesc lui Ioan Greavu pentru notificare.

Acum vreo două seri primesc un tweet de pe un cont necunoscut, în engleză, cu un link dubios. Eram pe iPad. Mă enervez, iar mă spamuieşte careva. Prietena mea era lângă mine, ca să înţeleagă despre ce vorbesc fac greşeala şi apăs pe link, care se încarcă în Safari - un articol despre cum o oarecare mamă singură face bani buni de acasă. Trec contul respectiv în spam şi-mi văd de viaţă.

Două zile mai târziu primesc comentariu pe blog că trimit mesaje dubioase pe Twitter. Verific, trimisesem nişte mesaje directe la mai mulţi oameni din agendă. Schimb parola şi le trimit mesaje cu scuze. Mai dau revoke access la mai multe aplicaţii third-party pe care nu le mai folosesc sau nu le recunosc. 

Dacă eram pe Windows, nu dădeam click la niciun link, dar am avut încredere în securitatea MacOS/iOS. Poate nu-s ei de vină, poate era linkul conceput în aşa fel încât să facă ţigănii cu platforma Twitter integrată. Sau poate totul face parte din recenta compromitere a parolelor din LinkedIn. Nu mi-e clar. Oricum, dacă vă aflaţi vreodată în situaţia mea citiţi tutorialul acesta şi urmăriţi contul @Spam (SpamWatch).

1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.