vineri, 22 iunie 2012

Vinuri portugheze

Pe lângă mult iubita Cartuxa, Portugalia mai are și alte bunătăți. Una ar fi cea din poză, degustată într-un restaurant din Lisabona. Ce face țara asta cu adevărat iubită e prețul mâncării și băuturii de calitate, de exemplu o sticlă de Adega de Borba (Reserva) nu costă mai mult de 15 euro într-un local din centrul capitalei. Nu-i chiar Brunello, dar nici în altă galaxie.


Chestia asta roz n-a fost testată ci doar pozată pe rafturile unui supermarket, are o etichetă mult prea comercială ca să merite o șansă. Sex doesn't always sell.


De fapt vroiam să vă vorbesc de o varietate de vin specific Portugaliei: vinho verde. Nu e un soi de struguri, nu-i verde, ci are sensul de vin tânăr. Poate fi de orice culoare și se consumă de obicei în primul an după îmbuteliere. Cred că albele predomină, eu din acelea am băut. Nu-i chiar vin spumant, dar e fresh, are o oarecare aciditate și pișcă limba. După o masă de amiază cu două sticluțe din așa ceva a fost singura dată când m-am întors la client și am lucrat în continuare. Era totuși vineri. Mai multe detalii aici.

1 comentarii:

  1. Premium Drinks - Vinuri albe, roze, spumante si vinuri de Porto, traditie, cultura si excelenta din Portugalia. Vinul este o arta ... invata sa-i asculti povestea!
    Va asteptam cu drag la www.premiumdrinks.ro

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.