luni, 4 iunie 2012

Statistică de pus pe gânduri

Populaţia activă a ţării este de 6,6 milioane. Din aceştia doar 4 milioane lucrează cu forme legale. Mai mult de o treime lucrează la negru şi ne mirăm că fondul de pensii sau sănătatea sunt în budă. Patru milioane ţin în spate, într-un fel sau altul, restul de 15 milioane. Gândiţi-vă şi înspăimântaţi-vă.

2 comentarii:

  1. cu oameni iesiti la pensie la 45 de ani (armata, politia), cu pensii anticipate (cunosc caz cand la 57 de ani are si pensie anticipata 850 lei - ca statul ii permite - si lucreaza si sofer de TIR cu "4 ore pe carte" si 1000 lei in mana) tara asta nu o sa duca bine niciodata.

    cum naiba unui om apt de munca, care dovedeste asta - munceste - sa ii dai si pensie anticipata?

    altceva: soferii de tir in marea lor majoritate au salariul minim pe cartea de munca si "in plic" cam 200...300...350 euro/saptamana (in funcite de cursa), bani primiti "in plic".

    RăspundețiȘtergere
  2. Si la noi in firma banii se dau in plic, automat se declara un alt venit si pana la urma doar Angajatorul are de castigat. Zilele trecute m-am revoltat dar singur nu obti niciodata nimic. Asa ca am demisionat, desi poate acum 5 ani cand m-am angajat am acceptat aceasta "intelegere" dar totusi cat sa o tot accepti?

    De unul singur nu putem face nimic si multi ignora aceasta realitate, asa ca putem dezbate ca suntem prea "mici" sa obtinem prea mult. Trist.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.