vineri, 29 iunie 2012

Foap sau cum să faci bani din pozele făcute cu mobilul

Ieri am făcut cinci dolari. E drept, încă nu i-am încasat, dar se pare că ar fi acolo, în contul meu virtual. Am citit alaltăseară de o aplicație nouă, Foap, care te ajută să-ți vinzi pozele. Niște oameni sătui să tot vadă aceleași poze, fețe și locații pe site-urile profesionale, de unde cumpără toată lumea, s-au gândit să creeze această aplicație. Tu faci poze cu telefonul, le pui taguri și le trimiți, din aplicație, pe site-ul lor. Ei le triază și le scot la vânzare cu 10 dolari, din care tu primești jumătate. 

Am testat punând niște poze făcute cu iPad-ul, în Porto. Una din ele a fost cumpărată în mai puțin de o oră de când a fost publicată. Banii îi primești prin serviciul PayPal, probabil prin specificarea unei cărți de credit, nu m-am agitat încă. Aplicația e și un fel de combinație Twitter/Facebook, poți comenta la pozele altora, poți da note sau poți să ”urmărești” anumiți oameni. Interesantă e și opțiunea Missions în care clienții companiei dau teme iar tu poți trimite poze pe acel domeniu. Două exemple: o regiune caută poze ”city life” cu ea, o companie caută poze cu familii la picnic. Mențiune: faceți bine și cereți permisiunea celor ce apar în poze înainte să le trimiteți.

Poza vândută

7 comentarii:

  1. m-am inscris si eu acum vreo 2 ani pe un site de genul dar nu am ajuns sa pun si poze. in schimb, nu stiam ca sunt si site-uri ptr poze facute cu telefonul :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna treaba. Problema e c-ai pus acum poza aici si poate s-o ia oricine, gratis :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar fara drepturi si la rezolutie mica :) plus ca nu-i cine stie ce poza, am pus-o mai mult sa o fac de ras:)))

      Ștergere
    2. E la 1024x765, fix ca pe Foap.
      Mi-a placut asta cu facutul de ras :))

      Ștergere
  3. Vai, dar n-au aplicatie de Android? Naspa.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.