joi, 27 decembrie 2012

Două cu polițiști

1. Prima mea amendă am luat-o din prostie. Seară, șoseaua Alba Iulia, cartierul Turnișor. Eram pe sensul de mers spre ieșirea din oraș, iar pe cealaltă parte a străzii se afla ”faimosul” chioșc de fructe Porto. Am trecut cu mașina toate cele patru benzi, două pe un sens, două pe altul, inclusiv linia continuă din mijloc și am oprit mașina în fața magazinului. Când am coborât, un politist care-și cumpăra ceva tot de acolo mi-a cerut actele și m-a invitat să-l urmez la mașina sa, parcată vreo 20 de metri mai încolo, ca să-mi dea amendă.

2. De curând, un prieten care venea de la București a fost oprit pe Valea Oltului de un politist, nu mai știu pentru ce, însă i s-a reproșat și că mergea prea repede. El a spus că nu-i adevărat, mergea legal, cu 90. Polițistul îi spune că acolo e restricție de 70, prietenul meu îl contrazice, organul susține în continuare că e un indicator de limitare a vitezei la vreun kilometru înapoi, amicul tot nu-l crede pentru că face drumul acela des și-l cunoaște, așa că se urcă amândoi în mașina de poliție și când ajung la locul unde politistul spusese că ar trebui să fie indicatorul... nu era nimic. Politistul exclamă ”l-au furat!”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.