miercuri, 9 ianuarie 2013

Cu cardul prin Ieuropa

De câțiva ani nu mai merg în concedii cu toată suma cash, ci cu o parte în valută și cele două carduri pe care le am: cel de debit și cel de credit. E mai comod și nu implică lăsatul sumei mari de bani în seif sau stresul că dacă dispare portmoneul ai încurcat-o. Bineînțeles, nu e comod dacă-ți fură cardurile, dar măcar poți face altele și nu pierzi banii. De data aceasta am avut de făcut mai multe cumpărături, prietenii știu de ce, așa că m-am folosit de card frecvent, însă cu probleme, mai ales în a doua parte a concediului: 
- în primul rând n-a mai mers tokenul BT. Îl țineam în portmoneu și probabil nu i-a plăcut frigul. Așa că n-am putut să mai verific contul sau să plătesc facturile la utilități. Nimic grav;
- magazinele Tchibo și XXXLutz (mobilă) din Germania nu acceptă decât carduri EC. No biggie nici asta, erau sume mici și am plătit cash;
- am încercat să scot bani de la un bancomat dintr-o bancă germană și mi-a refuzat tranzacția, după ce a verificat pinul (care era ok) - pe motiv că acel card nu e compatibil cu bancomatul. În bancomatul de lângă, din aceeași încăpere, un pic mai modern, a mers;
- POS-ul unui restaurant din Ungaria n-a acceptat cardul de credit, ci doar pe cel de debit iar POS-ul benzinăriei Shell situată lângă n-a acceptat ambele, a trebuit să plătesc cu euro, la cursul de schimb stabilit ad-hoc;
- POS-ul OMV-ului din Nădlac a refuzat ambele carduri pe motiv de fonduri insuficiente (când mi-am dat seama că ceva e total greșit), la insistențele mele angajata a încercat la alt POS și a mers.

Cred că au mai fost și alte incidente, dar nu mi le mai amintesc, cert e că toată treaba mi-a indus o stare de nesiguranță, trebuia tot timpul să scot bani ca să am la îndemână. S-ar putea să se fi deteriorat un pic banda magnetică a cardurilor, unul din ele expira luna aceasta și l-am schimbat ieri, dar celălalt mai e valabil un an. Concluzii: aveți grijă de carduri și de banda lor magnetică, nu plecați niciodată fără cash de acasă.

Revenind la token: banca, drăguță pentru că sunt client vechi și fidel, n-a vrut să renunțe la cei 50 de lei taxa de token deteriorat, deși i-am rugat frumos să se uite la el și să-mi spună cum e deteriorat sau vina mea, pentru că pare în stare perfectă. Din fericire, cât timp am stat la căldură, la ghișeu, ca să-l predau și să adopt sistemul cu verificare prin SMS a reînceput să meargă.

PS util: în Germania și Austria puteți specifica și bacșișul când plătiți cu cardul, nu trebuie să lăsați cash separat (luați în calcul totuși că probabil plătesc impozit pe el).

3 comentarii:

  1. Daca ai probleme cu token-ul trebuie sa suni la nr de tel de pe spatele lui; se rezolva in max 4 minute. Eu am avut aceeasi problema ca si tine (cu tokenul de la Transi), si al meu e termosensibil, cei de la banca m-au sfatuit sa dau un mail nu-mai-stiu-unde. Totul s-a rezolvat cu un telefon, fara sa platesc taxe pt token deteriorat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica ti-au inlocuit tokenul? Dupa cum am scris, al meu a reinceput sa functioneze dupa ce a stat un timp la caldura.

      Ștergere
  2. Nu mi l-au inlocuit, am sunat la nr de tel de pe spatele tokenului, au facut ei ceva ''in sistem'' si a inceput sa functioneze. Al meu s-a stricat in martie dupa o vizita in Norvegia unde erau inca sub 0 grade; nu si-a revenit pana nu am sunat la acel numar de tel.

    RăspundețiȘtergere