miercuri, 1 mai 2013

De ziua muncii

Povesteam într-o zi cu o asistentă, trecută de la Spitalul Județean la maternitatea privată a doctorului Vonica. Printre altele, m-a făcut să realizez poziția majorității angajaților la Stat, ce trăiesc în bula lor, rupți de dinamica vieții competitive. Eu mă gândeam că o să fie o grămadă de cereri de mutare din mizeria Spitalului Județean într-un loc de muncă privat, până la urmă, dacă apare ceva nou, cei buni se înghesuie să prindă startul și să fie acolo de la început, dar se pare că oamenii-s foarte precauți. Pe lângă faptul că din punct de vedere profesional ar fi o limitare (nu se ”execută” decât nașteri), dar în condiții excelente, cu aparatură de cinci stele, angajații își pun problema dacă nu vor fi concediați, se tem un pic de lucrul cu un patron căruia chiar îi pasă de cum își fac treaba. Așa că tot mai bine e în sectorul cu stres puțin. Mă gândesc că mulți nici nu și-au mai actualizat cunoștințele, dacă o firmă își permite să retehnologizeze și instruiască, la Stat se lucrează în multe cazuri cu aparatură depășită.

Bineînțeles, s-ar putea să mă înșel, să fie o maximă competență în zonele patronate de Stat și eu să mă trezesc dimineață într-un fel de Elveție sau Austrie în care doctorii vorbesc românește. Oh, wait...

Poate vreți să recitiți și pamfletul de anul trecut, cred că e încă actual.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.