miercuri, 23 octombrie 2013

Automobile care-și urăsc proprietarii

Cred că geamurile cu acționare manuală ar trebui să revină în trend. Știu trei cazuri de mașini care și-au deschis singure geamurile când plouă - e ca începutul variantei moderne, cu electronică făcută la fabricile din Sibiu, a romanului lui Stephen King, Christine. E vorba de un Golf V, un Golf VI și un BMW seria 3 din 2003. 

Toți proprietarii s-au trezit dimineața, după o ploaie zdravănă, cu toate geamurile deschide complet și interiorul inundat. Unul a demontat fețe de uși și a uscat electronica din ele, altul închide geamurile doar cu motorul pornit, pentru că altfel unul din ele se redeschide până la jumătate câteodată. Toți au fost la electricieni, s-au făcut diagnosticări, nu se poate reproduce problema. 

Mașinile nu suferiseră accidente la uși și acestea nu fuseseră demontate. Golfurile fiind relativ noi, nici chederele nu erau uzate, la BMW ai putea spune că are 10 ani și poate nu mai sunt în cea mai bună condiție.

Nu cred că poți să deschizi geamurile accidental, cu cheia aflată în buzunar sau poșetă: butonul telecomenzii/cheii trebuie acționat constant, pentru câteva secunde bune, e destul de lung procesul și când stai lângă mașină, cu atât mai anevoios dacă mergi spre casă sau chiar din casă, unde semnalul e slab. În plus, geamurile nu se deschid când e vreme frumoasă, doar la ploaie.

Bănuiesc o electronică neizolată complet (computerul de comfort sau vreun senzori), când e umiditate mare se întâmplă ceva acolo. Știți pe cineva care a pățit-o, există vreo soluție (în afară de ținutul în garaj când plouă), se cunosc cauzele exacte?

2 comentarii:

  1. Calitate germana ... stiu si eu problema la un Audi la care daca ploua nu poti inchide trapa ... e problema de soft si ii suspectez pe ficiorii de la Continental pentru asta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ploua foarte tare, masina are impresia ca e in apa :)
      Se deschid geamurile ca sa se poata salva soferul, pasagerii, etc, adica sa nu moara inecati.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.