joi, 3 octombrie 2013

E-On are un concurs. Îi fac o contraofertă

Subiectul șantierelor din oraș nu devine niciodată demodat, mulțumită E-On, Apă-Canal și Primăriei. Ca să ajung la birou, în centru, din Ștrand, am trei variante. Dacă o iau pe prima, în sus pe Cristian, nu e bine, nu doar pentru că nu mă duc în direcția care trebuie, dar și pentru că dau de intersecția cu Calea Poplăcii care este praf. Dacă o iau pe a doua rută, pe Transilvaniei, iar nu e bine, strada respectivă e un șantier abandonat de câteva luni (ați mai văzut pe cineva muncind pe acolo, după ce-au făcut-o varză?). Până de curând puteam merge pe Șoseaua Alba Iulia, ”principala arteră a orașului”, dar de două săptămâni nici pe acolo nu e bine, nu doar pentru că a început școala, ci și pentru că trebuie să trec peste trei șanțuri transversale umplute cu pământ, care s-a cam lăsat. Când vin spre casă am bonus încă două șanțuri, pentru un total de cinci. V-ați prins că e plin de mașini și fiecare încetinește la aceste traversări, deci e o plăcere să stai în coloană și să te uiți la noroi.

Fain oraș avem. Și curat!
Fac zilnic ruta aceasta, dus-întors, de minim două ori, așa că poate e de înțeles că ieri, când am văzut o mașină inscripționată cu ”e-on gaz” oprită în mijlocul drumului am vrut să trag aproape și să-i urez ceva de bine găzarului, poate de frică să învețe ceva. Nu mă deranjează faptul că se muncește cât faptul că se stă :) Cu lunile. Cum ziceam mai sus, Transilvaniei e lăsată într-o stare deplorabilă de ceva vreme, iar aceste șanțuri transformate în picătura chinezească puteau fi foarte bine rezolvate cu un strat de asfalt, vorbim totuși de Șoseaua Alba Iulia, nu de periferie. E atât de simplu, încât e uimitor cât de delăsători sunt toți cei implicați; în afară de aruncatul pisicii dintr-o curte în alta, de încordatul mușchilor și de târâtul prin tribunale, nu se învață nimic din ceea ce se întâmplă pe străzile orașului.

Organizare de șantier
În plus, mă enervează lipsa de respect, dacă știau că au în lucru două căi de acces într-un anumit cartier, plus alte străzi secundare din același cartier în reconstrucție, poate nu trebuiau să distrugă și Alba Iulia. Nici vorbă de treabă nemțească. În Germania se acoperă cu asfalt șanțurile imediat după intervenție. Pentru asta nu putem acuza E-on ci Primăria și DPC, reasfaltarea e la ei. Nu mă interesează că nu-s gata șantierele, puteau să aducă la un stadiu circulabil bucățile importante, giratoriul cu Calea Poplăcii n-are mulți metri pătrați și nici nenorocitele de șanțuri transversale. Îi pasă cuiva?

Cireașa de pe tort e campania E-On Myline. Zic ei:

Ne învață să fim mai organizați, mai eficienți și mai responsabili. Ei. Bitch, please! Să le facem o contra-ofertă, să intre ei în concursul nostru: dacă au un management coerent și se sincronizează cu Primăria le dăm noi tablete (Allview, că oricum nu știu ce să facă cu ele) și le plătim factura la timp. Sau nu-i fugărim cu furcile și topoarele pe stradă, că nu mai e mult până acolo. Merge?


2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.