vineri, 19 septembrie 2014

Așteptăm și proba cu salamul Victoria

Încă una tipic românească. Întâi s-a făcut publicitate intensă noului autobuz electric adus în probe, a fost lăudat, s-au făcut formalități și a fost băgat la teste timp de o lună ”urmând ca, mai apoi, să se tragă o serie de concluzii privind costurile de întreţinere şi diferenţele de consum între autobuzul electric şi cel clasic, pe baza cărora să se decidă dacă este rentabilă achiziţionarea unui astfel de autobuz.” (sursa)

La final s-a decis, după absolut alte criterii:
„Datorită creşterii numărului de sibieni care circulă cu transportul public, se impune utilizarea de către Tursib a autobuzelor cu capacitate de 100 – 160 de locuri. Autobuzul BYD are o capacitate de 61 locuri, 25 pe scaune şi 36 în picioare, şi deşi are o lungime de 12 metri, identică cu autobuzele de 100 locuri, o parte din spaţiul salonului este ocupat de încăperi în care sunt montaţi acumulatorii” a declarat Adrian Popa, directorul general al SC Tursib SA, pentru Turnul Sfatului. (sursa)

Hilar. Tursibiștii n-au știut să-i numere locurile disponibile atunci când era gol, a fost nevoie să-l plimbe prin oraș ca să vadă cât e de mic? A fost totul doar un publicity stunt pentru ca cineva să-și poată face poze într-un autobuz fără a cădea în penibil? Nu cred că astfel de manevre sunt apreciate de vontanții vizați.

În altă ordine de idei, ca să păstrăm paritatea, una din fieful Consiliului Județean: la exact 10 ani de la anterioara renovare și la 9 ani de la primele crăpături, Sala Thalia intră într-o nouă renovare. Era cazul, exteriorul s-a degradat vizibil; nu știu dacă doar o spoiesc sau există și infiltrații care trebuie remediate, n-am găsit nicio informație în presă.

Completare ulterioară - mi se șoptește în cască: monumentele istorice sunt restaurate folosind soluții din perioada în care au fost înălțate, deci e normal să fie întreținute frecvent. Poate nu-i normal să apară fisuri sau să existe alte probleme, mai serioase, așa repede după o restaurare completă, dar, cum ziceam, nu există informații concrete în presă.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.