miercuri, 17 septembrie 2014

Cel mai bun device pentru citit pe plajă

Cea mai bună variantă pentru citit digital rămâne Kindle Paperwhite 2. M-am abținut să-l recomand până n-a trecut lansarea iPhone 6, ca să văd dacă n-apare un iPad cu ecran îmbunătățit, mai comod de folosit la soare, caz în care poate ar fi de preferat o tabletă (mai versatilă) unui e-reader.


Am folosit în concediu, pe plajă, un Paperwhite 2 și am fost foarte mulțumit de experiență și de modul în care a suportat abuzurile inerente (umezeală, cremă de plajă, nisip). Față de Kindle-ul original, acesta are ecran cu iluminare proprie, deci se poate folosi și pe întuneric, fără să ai nevoie de veioză. Are și un browser, experimental, deci foarte lent și aproape inutil când îl pui să încarce pagini complexe - nu vă faceți iluzii, nu e un înlocuitor de tabletă, dar pentru citit e cel mai bun dispozitiv, ține bateria zile întregi. În România e un pic cam scump, dar poate găsiți un prieten care se întoarce din alte țări. Formatul fișierelor (mobi) e proprietar, însă există convertoare de la epub și pdf iar procesul durează câteva secunde. Capacitatea este de 2 GB, arhisuficientă ținând cont că o carte rar trece de 5 MB.

1 comentarii:

  1. Nu pot sa citesc prea mult pe tableta fara sa am dureri de cap. Pe Paperwhite am citit si peste 10 ore fara nici o problema. Cea mai clara explicatie tine de tipul de iluminare :frontlit(kindle paperwhite) vs backlit(tableta, telefon)...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.