sâmbătă, 6 septembrie 2014

Jules - un nou bistro cu influențe franțuzești în Sibiu

Ramona se afla în fața unei decizii: să-și continue cariera de succes la LVMH sau să se întoarcă acasă și să deschidă împreună cu prietenul ei un bistro după modelul celor din Paris. Din fericire pentru noi,  a ales cea de-a doua variantă, iar acum putem savura produsele cu influențe franțuzești de la Jules Bistro (pe strada Mitropoliei, aproape de capătul dinspre Brukenthal), aflat momentan în faza de soft-opening - un fel de rodaj premergător deschiderii oficiale. 


Ingredientele sunt de cea mai bună calitate, procurate pe cât posibil de la mici furnizori bio din județ (de exemplu untul, pâinea de casă, vita de la Bioterra), deși n-a făcut rabat la calitate, totuși prețurile sunt decente. Gustul nu vi-l pot descrie, trebuie să încercați singuri produsele, cert e că eu am să mă întorc azi la ei pentru masa de amiază :) 

Să nu vă așteptați la ciorbă de burtă, mici, ceafă sau chiar pizza, localul se dorește a fi o alternativă la monotonia culinară din oraș, mergeți pentru quiche-uri, tartine, supe, fructe de mare, aripioare picante sau steak de vită asortat cu un vin bun (încercați cel de la cramele Bauer) și o cafea specială.


S-a pus în valoare un ansamblu arhitectural cu un farmec aparte, puțină lume știa ce se ascunde în spatele porților masive din lemn. Curtea interioară conferă locului o atmosferă deosebită, unică în Sibiu:


Design-ul are o simplitate studiată, cu mult bun gust și atenție pentru detalii, s-au băgat o grămadă de bani în renovarea corespunzătoare a clădirilor (unele din secolul XV, fisurate și aflate într-o stare precară), au fost reabilitate uși și parchet din secolul XVII și s-au cumpărat corpuri de iluminat ecologice, cu led-uri. 


Cred că pozele, deși făcute cu telefonul, au să vă ofere o idee mai bună despre ce e vorba:














2 comentarii:

  1. Foarte frumos bravo voua ,mult succes in continuare !!!!cand vin acasa am sa vin sa mananc la dumneavoastra la resteurant bravo inca odata voua !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos bravo voua ,mult succes in continuare !!!!cand vin acasa am sa vin sa mananc la dumneavoastra la resteurant bravo inca odata voua !!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.