luni, 15 septembrie 2014

Sibiu, orașul unde legea nu se aplică

Poate erați curioși să știți cum evoluează situația construcției ilegale despre care am vorbit acum câteva săptămâni.

După vreo 2-3 sesizări la Poliția Municipală și la Inspectoratul de Stat în Construcții, am primit de la ambele instituții confirmarea că se construiește ilegal. Pe hârtie toată lumea ne dă dreptate: în 28 august Inspectoratul a emis o adresă prin care ne informează că ”s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate”.



Două săptămâni mai târziu, situația în teren e neperturbată de acte și lege, construcția se înalță în continuare, iar dispoziția de mai sus n-are niciun efect palpabil. În fiecare zi se lucrează pe șantier, iar vineri au început să toarne un nou etaj.


Funcționarii Statului slab nu par deloc deranjați de situație, ei s-au acoperit de hârtii, nu-s interesați dacă se și pun în aplicare dispozițiile lor. Mi se pare firesc să mă întreb: incompetență sau frică? 

Citiți și articolul de azi din Turnul Sfatului, pentru alte dovezi de nepăsare, secretomanie și încercare de a ascunde informație publică.

P.S. Nu e un caz singular de indolență, în recentul furt al telefonului din Piața Mică, deși s-au adus dovezi video și păgubiții au aflat numele infractorului, Poliția n-a mișcat un deget, a cerut sesizare în scris și video-ul prezentat pe CD. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.