joi, 19 martie 2015

Inconsistențe în IT în A.D. 2015

Se organizează conferințe despre procese și tehnici de programare și testare, tot domeniul IT e super-formalizat, plin de experți și consultanți, și totuși ne lovim constant de exemple hilare când niște lucruri aparent simple sunt făcute varză. Ieri am întâlnit două exemple:

1. Am pornit după câteva luni o mașină virtuală Windows 8.1. A găsit 70 de update-uri, apoi după restart încă două: definiții pentru antivirus și un pachet cumulativ cu o cârcă de bug-fix-uri (vreo 500 de mega). Și de aici a luat-o razna, unu plus unu n-au mai făcut doi, ba chiar la un moment dat instala update-ul trei din doi.


A urmat 4 din 2 și tot așa, până la 12 din 2.


După care a reînceput să descarce pachetul de update-uri pe care tocmai le instalase:


Și le-a mai instalat o dată, dar de data aceasta doar două (din două):


Pot să înțeleg că dpdv tehnic era nevoie de diverse pachete pregătitoare, dar totuși, dacă știa exact de ce are nevoie (că doar le-a descărcat și instalat cu succes), ar fi fost logic să le și numere corect.


2. Primesc lunar SMS de la Orange că mi-am consumat pachetul de date. Tot lunar, la cinci minute după primul mesaj mai urmează unul:

Îmi place că prima dată sunt respectuoși iar apoi ne tutuim. 

Știu, sunt sisteme complexe, cod legacy, programatori noi care nu mai înțeleg ce-au făcut cei care și-au băgat mânuțele prin cod înaintea lor, dar parcă tot a delăsare aduce. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.