miercuri, 18 martie 2015

March Madness - baschetul NCAA în 2 materiale

Dacă e martie, înseamnă că americanii pasionați de baschet se uită la turneul final al campionatului universitar Nord-American. În Europa nu e foarte populară competiția, dar materialele care au fost difuzate duminică seara sunt interesante.

Cel mai scurt (20 min) e din emisiunea lui John Oliver și tratează problema faptului că studenții-atleți nu sunt plătiți și n-au dreptul să accepte sposorizări sub nicio formă, într-o competiție care face bani grei și unde antrenorii au salarii și de 7 milioane dolari anual:


Cel de-al doilea e un documentar produs de ESPN în seria 30 For 30 despre Christian Laettner, cel mai galonat jucător de baschet la nivel de colegiu. Din cauză că era alb, frumușel, talentat, juca dur și provenea dintr-un colegiu de fițe a devenit cel mai urât jucător amator de baschet - iar filmul încearcă să analizeze de ce multă lume îl urăște și astăzi, după 25 de ani de la evenimente.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.