marți, 5 mai 2009

Cohen revine

Urlă presa, se întoarce Cohen pe 4 septembrie la Bucureşti. Eu nu o să-l văd de data aceasta, pe 29 august merg la Coldplay în Munchen şi probabil o să-mi fac concediul în perioada aia, dar grăbiţi-vă şi luaţi bilete, "moşul" merită văzut live! Cine vrea un preview poate să cumpere albumul Live in London, înregistrat în acest turneu. Eu îl am deja mp3 şi de abia aştept să cumpăr DVD-ul. Cum l-am luat m-am uitat rapid peste tracklist şi am fost dezamăgit, lipsesc două piese vechi, care sună diferit în concert şi cu vocea lui actuală de originalele de pe album. Este vorba de The Partisan şi Famous Blue Raincoat. Nu ştiu ce-a fost în capul producătorilor de nu le-au inclus pe album, mai ales că au fost cântate live şi in Londra. Uitaţi-le mai jos ca să vă convingeţi. Mi-ar fi plăcut să le am într-o calitate bună.

9 comentarii:

  1. Am si eu un album live. It rocks. Pacat insa ca, porbabil din cauza varstei, Cohen nu mai canta ci mai mult declama-cu o voce sexy si misterioasa, granted- versurile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cohen inca mai canta, nu declama... cel putin asa l-am auzit eu la B. in vara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti amandoua dreptate, depinde ce intelege fiecare prin cantat. Cred ca mai mult tine de timbrul si limitele vocii lui, probabil i se potriveste mai mult asa, semi-cantatul asta. e specificul lui si mie imi place :)

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am spus ca "recita" in sens negativ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Banuiam :) Se pare ca Alinei i-a placut mult la concert. Tocmai am aflat dintr-o discutie telefonica ca daca ar avea de ales dintre mine si Cohen n-as fi eu ala fericit :))

    RăspundețiȘtergere
  6. o alta fana L.C.mai 06, 2009 8:28 p.m.

    Daca n-ai zis-o in sens negativ, de ce e "pacat ca nu mai canta ci declama"? Ma rog, nu vreau sa intru in polemici cu nimeni si nici nu sunt eu critic muzical sa emit judecati de valoare in domeniu. Dar de data asta m-am simtit obligata sa intervin si eu un pic.
    Da, Cohen declama. Dar o face cantand! O face printr-o muzica pe care el o respira si cu o voce care, odata cu inaintarea in varsta, a devenit mai complexa, mai puternica si mai intensa. O face pentru ca si noi sa participam emotional la muzica lui si s-o traim alaturi de el.
    A afirma ca, din cauza varstei, el nu mai canta ci pur si simplu recita, e ca si cand ai spune despre un renumit pictor, ajuns la varsta senectutii, ca si-a pierdut simtul estetic...ca nu mai picteaza ci...schiteaza...Mi se pare nedreapta afirmatia, sorry :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cu siguranta! Adica fana revoltata de mai sus :D

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.