miercuri, 20 mai 2009

Waze

Nu e pluralul de la vază, ci un nou site/concept de traffic-sharing. Nu trafic pe internet ci trafic cu maşina.  Deocamdată waze.com este în versiune alpha dar m-aş bucura să ajungă vreodată şi în România. Cum funcţionează: descarci o aplicaţie pe telefonul tău inteligent,  musai cu GPS, aceasta "vede" cu ce viteză te mişti pe şosea şi raportează site-ului mamă. Ceilalţi utilizatori interesaţi de o călătorie pe drumul acela primesc  informaţia despre trafic şi pot să decidă dacă e blocaj sau se circulă normal. Bineînţeles că trebuie mulţi utilizatori pentru a obţine o informaţie pertinentă despre trafic, dar cu timpul, când vom avea toţi terminale cu GPS şi acces la internet, o să iasă o chestie faină. Alt serviciu oferit de site este raportul activ, când utilizatorul comunică ce vede într-o anumită locaţie, de exemplu filtru de poliţie, radar sau că a eliberat un spaţiu de parcare. Dacă strada pe care circuli nu e marcată pe hartă poţi să o înregistrezi tu în timp ce mergi pe ea - şi aici îmi aduc aminte de nenea care mergea cu Hummerul pe câmp şi ce înregistrări la oha poate să facă el.

2 comentarii:

  1. baaaa, nu mere pe blackberry.....:))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. noah bine ca ai vazut ca nu merge pe blackb dar n-ai vazut ca merge doar in chicago. e versiune de test, bre, rabdare! :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.