luni, 13 iulie 2009

Educative de la TV

Pentru că weekendul acesta a fost ploios am stat mai mult prin casă şi am vizionat filme. Ieri am văzut Race to Witch Mountain făcut sub sigla Disney, dacă ar trebui să-l descriu în două cuvinte aş zice că e o prostie. M-a amuzat însă un moment care arată cât de departe duc americanii corectitudinea filmelor, mai ales a celor pentru copii şi teenageri: adolescentul extraterestru, care într-o fază anterioară tocmai oprise un SUV de 2 tone cu pieptul şi are puterea de a trece prin metale, ce credeţi că face tot filmul când se urcă pe bancheta din spate a taxiului cu care goneşte prin America? îşi pune centura de siguranţă! Adică indestructibil de oameni, urmărit de FBI şi de alt extraterestru ucigaş, dar centura-de-siguranţă-e-sfântă şi dacă apuca vârsta de 18 ani pe Pământ precis nu se apuca de fumat pentru că dăunează-grav-sănătăţii.

În altă ordine de idei, există şi veşti bune, am văzut io sâmbătă pe Discovery un reportaj interesant: cică povestea aia cu substanţa din piscine care colorează apa dacă faci pipi în bazin e doar o legendă urbană bună de speriat copiii slabi de vezică. Poate totuşi nu vreţi să le împărtăşiţi şi lor acest grăunte de cunoştinţă. Tot acolo se spunea că by default, când intră în apă omul elimină două linguri de urină. Mi se pare o minciună ordinară, n-am văzut la nici o piscină oameni cu polonice, linguriţe, scafe, canciocuri după ei...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.