luni, 27 iulie 2009

Weekend fain!

O expresie tare iubită la serviciu. Aşa de iubită încât colegul R. o declamă începând de luni seara, când "rupe" poarta firmei la ora 5, ca să folosesc o metaforă a altui prieten din industrie. După colegul R, urarea a prins şi la restul oamenilor din birou, apoi s-a generalizat şi au început să o folosească şi juniorii. Ce poate fi mai frumos decât să-ţi ureze cineva weekend fain miercuri seara, ştiind că el, cu 4 ore pe zi, şi-a terminat norma pe săptămâna aia şi o să revină la muncă "decât"[*] luni? Apoi a intrat în scenă femeia de serviciu, o doamnă de o politeţe rară, care nu ne scoate din "bună dimineaţa, ce mai faceţi domnul x", "vă mulţumesc frumos", "îmi permiteţi să.." etc dar care a fost la fel de încântată de expresia amintită mai sus încât nu şi-a permis să o adapteze în stilul propriu şi să zică "vă doresc un weekend frumos". Nu, a rămas la simplul şi concisul "weekend fain". Dar ştiţi când am ajuns la concluzia că expresia vieţii are un potenţial deosebit? Vineri, când la ora închiderii, am auzit-o pronunţată aproape perfect de Rupesh. Probabil nu ştiţi cine e domnul acesta: soţul indian al unei colege de serviciu, informatician şi el, iar cuvintele venite din gura lui sunt atât de amuzante deoarece până acum l-am auzit zicând doar "ciao" şi "ce faci". Aştept cu interes următorul weekend.

[*]În final, bancul cu "decât":
O olteancă intră în aprozar:
- Bună ziua, aş dori nişte cartofi.
- De cât? întreabă vânzătoarea.
- Decât cartofi!

2 comentarii:

  1. :)) la noi la serviciu se zice "iti doresc un sfarsit de saptamana fabulos/nemaipomenit/de vis etc". kidding :D weekend-ul (nu) poate fi decat fain, clar!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.