joi, 1 octombrie 2009

Cum să deschizi X5-ul cu sârma

Sincer, n-aş putea să vă zic exact ce trebuie să agăţaţi cu sârma aia ca să se deschidă maşina dar am asistat de la fereastra clădirii la o  asemenea demonstraţie. Nişte nemţi cu un X5, veniţi cu treabă pe aici, am reuşit performanţa să-şi încuie cheile în maşină. Au apelat la un Dorel care meşterea prin curte şi care i-a rezolvat cu niţică răbdare, un pic de ştiinţă şi o sârmă de juma' de metru. Costuri minime: o garnitură nouă pentru lunetă, prin care a intrat sârma în portbagaj - dar poate n-o schimbă şi nici nu plouă pe acolo plus ceva bani de bere pentru Dorel şi sper că a primit măcar jumătate din contravaloarea celui mai ieftin geam ce putea fi spart sau a poştei rapide cu care aduceau cheile din Germania. Aşadar de la Tico, pe care-l deschizi cu rigla, la X5 nu e aşa mare diferenţă, cât între plastic şi metal.

2 comentarii:

  1. Și eu îmi deschideam Colt-ul cu rigla dar nu prin portbagaj. Mă descurcam la portiera din față, după ce îi scoteam cheder-ul... E necesar să spun că nu m-a întrebat nimeni de pe stradă niciodată ce naiba fac?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma refeream nici eu la portbagaj la faza cu rigla ci la portiera :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.