joi, 22 octombrie 2009

Fauna portocalie

Aţi văzut noile abonamente de la Orange? Parcă le-au botezat pentru copii. Nu s-a întrebat nimeni de la marketing dacă nu e penibil ca tu, om în toată firea, să mergi şi să ceri abonament Panteră 16 sau Fluture 9? Bine că nu le-au denumit delfinaş, fluturaş şi panteruţă. O fi rămas segmentul preşcolarilor singurul slab acoperit de companie şi s-au gândit să se orienteze spre el, caz în care puteau face oferta mai interesantă: la fiecare abonament câte o carte de colorat cadou. Cică "abonamentul Panteră - pregătit pentru performanţă", iar pictograma e o mâţă care stă în fund. Dacă Ferrari se lăsa pe mâna creativilor ăştia probabil logo-ul lor era o iapă care paşte.

Le sugerez să treacă rapid la nişte simboluri mai familiare românilor:
  • Cioară 13: abonament cu minute naţionale incluse, destinat celor care vorbesc după ora 12 noaptea, când ies la ciordit. Vândut la pachet cu telefoane dotate cu cameră foto şi bliţ, folosibil ca lanternă. Speed-dial customizat, tasta 1 nu sună la mesageria vocală ci la avocat.
  • Bizon 2009: abonament fără minute incluse dar cu primele 5 secunde de convorbire gratis, 90% din conversaţiile celor care-l aleg se încadrează în acest interval iar dacă au ceva mai coerent de spus pot să dea beep. Telefonul trebuie să fie mare, potrivit pentru mâini butucănoase, să aibe neaparat antenă sau stylus, folosibile pe post de scobitoare. Să nu uităm de opţiunea de abonare flatrate la manele.com.
  • Bizon 2009 Fitness: ca Bizon 2009 plus transmisia live a meciurilor de fotbal din toate diviziile naţionale. O pungă de seminţe cadou.
  • Vipera 1: minute nelimitate cu oricine. Nu-i trebuie opţiuni, doar o baterie bună. O pungă cu lămâi cadou. 
  • Bambi 906090 Glitter: Denumire pompoasă pentru abonamentul cu de toate, dar cu măsură, plus Nokia 1100 roz, cu sclipici. Neaparat breloc cu muţunache asortat cadou.
  • Soţul patroanei 535xi: PDA full-options, carcasă piele, servodirecţie la clapetă, speed dial în 5 milisecunde, difuzor Bose concert, blitz bixenon, încălzire în husă, ringtone "mama ta nu mă vrea". Neaparat cu acces la internet pentru postat poze cu maşina pe hi5 şi agăţat piţipoance credule.
Ce-am uitat?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.