luni, 8 martie 2010

Eu când vreau să știu, mai mult câștig.

Ne plac sloganurile la nebunie. Suntem generația crescută cu ”știi și câștigi” și toate variantele derivate de acolo, de gen ”faci fasole frecată și câștigi”, ”cumperi un trichter și câștigi” sau ”cumperi un bilet dus-întos până la Păuca și câștigi”. 

După aia au venit corporațiile străine cu inteligenții lor și am aflat că o firmă de umerașe își definește produsul ca ”more than just a hanger” - oare cum vine asta, calcă singur hainele atârnate? le ferește de molii? îți păzește casa de spărgători? Ieri am văzut mașina unei firme de țevi și instalații, bineînteles, sub numele companiei scria ”more than tubes”. Păi da, în afară de tuburi îți oferă și o inundație când cedează produsul care ar trebui să fie garantat 50 de ani sau când robinetul care ar trebui să închidă țeava nu o face complet și se mai adună apă cât de-o post inundație la fiecare 3 ore - și astea nu-s ficțiuni ci le trăiesc ai mei de vineri de când le-a crăpat boilerul (nu din cauza firmei cu sloganul citat mai sus). Așa o fi la modă acum, să te concentrezi pe value-added services și nu pe calitate. More than tubes, less than perfect.

De departe cel mai citat slogan al primăverii este ”eu când vreau să fluier, fluier”. L-am întâlnit în atâtea ipostaze și parafraze în ultimele săptămâni încât încep să cred că suntem toți niște oameni hotărâți care se bat cu pumnul în piept, își trimit nevasta la cratiță, n-au dubii și șovăieli, înfig cuțitul în masă și fac doar ce le trece prin cap, poate chiar prostește. De abia aștept să văd filmul, trebuie să fie bun. A apărut și în 3D?

1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.