luni, 15 martie 2010

Tristețe mare în aeroport

Am fost azi să aștept niște străini. Bineînțeles că s-a întâmplat minunea și a ajuns avionul de Munchen odată cu rata de Madrid. Aeroportul nostru modern are un singur autobuz pentru pasageri. Dacă vin două avioane simultan, unii trebuie să aștepte câteva minute bune până sunt descărcați ceilalți, iar acest lucru se întâmplă mai frecvent decât v-ați aștepta. Mi s-a întâmplat mie cu Austrian ultima data, iar azi la fel cu aceste două zboruri.  Din câte văd pe site mai e aceeași situație și seara la 21.45 Londra și 22.00 Otopeni. Inteligent orarul, nu?
În plus azi li s-a defectat și banda pentru bagaje, așa că s-au trezit bieții oameni ca-n acvariu. Ne uitam la cei sosiți, ei la noi, toată lumea aștepta, despărțită de peretele de sticlă dintre zona securizată și sala de așteptare. După vreo douăzeci de minute i-au scos de acolo încolonați și i-au dus la sosiri interne unde hamalii descărcau bagajele direct pe o ușă laterală. Știți cum se întâmplă, când ai musafiri străini veniți prima dată, atunci trebuie să ne dăm în petic. Ultima oară erau să se omoare doi în trafic, s-au dat jos din mașini să se bată și eu n-am văzut din astea în Sibiu decât atunci când am avut străini în mașină.
Vă spuneam că e trist. A plecat și efemerul fastfood, nu că mi-ar părea rău că nu mai pute a prăjeală în tot terminalul, s-a închis și magazinul de poșete și Swarovski, s-a închis și cafeneaua albă. A mai rămas chioșcul de ziare și reviste. Și montează și bariere în parcare!

1 comentarii:

  1. asta e romania - inteleg, se mai strica lucrurile chiar daca sunt inca in garantie dar unde sunt investitiile pe termen lung? sa faci un aeroport nou nout si sa nu prevezi astfel de accidente... sa faci un aeroport nou o hala fara dotari?

    vom ramane cu asta inca cel putin 20 de ani de acum... trebuia bagata ultima tehnologie si facut in asa fel incat sa suporte de 10 ori mai multi turisti. iti inchipui cat de in urma va fi aeroportul asta peste 10 ani?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.