joi, 4 martie 2010

Start&Stop or maybe not

Vă povesteam ce bine ne distrăm cu Fiatul 500 pe drum. Mă rog, poate doar eu. Ei bine, după ce-am scris de el s-a supărat.  Înainte de asta să vă spun că am  schimbat pensiunea demodată la care ne cazau în alte dăți cu hotel de 4 stele, totul la juma de preț, trăiască arta negocierii și criza. Bon. Informația era esențială pentru ce urmează, pentru că pensiunea n-avea garaj subteran cu ditamai rampa abruptă.

Ieri dimineață, când să ieșim din garaj, așteptând să se deschidă ușa electrică și ținând mașina din ambreiaj, ping!, mesaj de avertizare pe ecranul de bord: start&stop not available, urmat de aprinderea a două leduri portocalii ce indică fix acest lucru. Am apăsat pe butonul de cuplare start&stop, nici un efect, am închis și repornit motorul (inginer de calculatoare, ce vreți) tot nici un efect, am apăsat pe tasta windows de pe volan (tot inginer de calculatoare ș-acum) - nimic. Ba chiar am consultat și manualul tehnic (după, ca orice fel de inginer) dar n-am găsit rezolvarea problemei. De aia n-am auzit de nici un software italian, că nu-s capabili să facă nici o mașină cumsecade (mi scuzi don Teo). Dacă era Alfa rămâneam fără ulei pe neve iar dacă era Ferrari lua foc. Noroc că asta mică nu știe mai mult. Nu-i nimic, le-o predau înapoi așa. Au numărul cărții mele de credit în sistem, ce pot să-mi facă? :))

(pt filologi: start&stop este funcția care oprește motorul când mașina staționează)

3 comentarii:

  1. ba, io cred ca fietzelu' s-o razbunat pe tine ca l-ai dat prin toate gropile. oricum, de apreciat totusi ca nu te-o lasat in mijlocul intersectiei., desi ar fi fost cool sa vezi ditamai vlajganu' impingand cotetzu'. ai scapat si de data asta. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa vreo cativa km si o oprire la bezinarie si-a revenit. e drept, l-am si amenintat ca-i instalez Mac OS X daca isi mai bate joc de leduri :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Numai să nu bagi Vista, că sigur nu mai porneşte!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.