sâmbătă, 7 aprilie 2012

Băi, învățăm să apreciem și noi artiștii?

Încep să am o mare problemă și să-mi fie tot mai greu să tolerez băiețeii care exagerează cu băutura, se lasă duși de val și fac lucruri prostești prin cluburi, puburi și alte locuri publice. Cu timpul am învățat că nu ai ce discuta cu ei, în primul rând că li se împleticește limba în gură și o să fie foarte greu să-ți dai seama ce vor să zică și apoi pentru că oricum nu o să înțeleagă ce le spui tu. 

Aseară la Oldies, trei panarame au făcut atmosferă la concertul formației, pe lângă micile înghionteli și călcături unul a prins suficient curaj încât să se urce pe scenă și să agite un fular cu Voința, moment în care trupa s-a crispat, solista a primit fularul mai de voie, mai de nevoie, până la urmă au trecut cu toții peste momentul de deconcentrare și au continuat cântarea. Suporterul, după încă vreo câteva prostioare, a ajuns în stradă. Câteva piese mai încolo alt ficior care nu știe când să pună cep s-a urcat pe scenă iar după câteva momente de dans penibil a fost rugat frumos să coboare. Un dihor într-un tricou alb îi arăta solistei semne de încurajare cu o mare exuberanță.

Sunt dezgustat de țărănia unora care nu știu când să se oprească cu băutul și au impresia că dacă sunt clienți li se permite totul. Probabil nu realizează câtă muncă se ascunde în spatele unei formații, câte repetiții și efort sunt necesare, câtă concentrare implică o cântare live. Au trăit prea mult printre manele, lipind bancnote de un leu pe fruntea unor acordeoniști, ca să mai poată aprecia orice altceva, mai ales ceva oferit gratis. Nu că dacă ar fi concertul pe bani nu ar face prostii la băutură, dar măcar ar avea un pic mai mult respect pentru banul dat. Pe de altă parte eu n-aș tolera nicio secundă comportamentul ăsta, client sau nu, dacă nu știi să respecți ce se întâmplă în fața ta n-ai decât să mergi în altă parte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.