vineri, 20 aprilie 2012

Guess Who@Oldies Pub

Am făcut-o şi pe asta, m-am dus la un concert hip-hop la Oldies. Dacă nu-l recomanda călduros Bebe, că o să fie cu formaţie live şi că face show, nu ieşeam din casă. Şi călduros a şi fost, au venit o grămadă de puştani care nu cred că intraseră până atunci în Oldies, s-a umplut locul ca la deschidere iar când am plecat era lume şi pe stradă, la aer, ca la Costineşti pe faleză. Adevărul e că omul îmi devenise simpatic după ce am citit de el în Decât o Revistă, că-i curăţel, are unghiile tăiate şi vorbeşte frumos, că s-a promovat singur pe net, fără o casă de discuri în spate, aşa că e victoria lui personală că a devenit faimos. 
Concertul a început la 11.30, a durat 70 de minute şi, ca să vorbim în clișee, ”a captivat audienţa încă de la prima piesă, a fost o atmosferă de bună dispoziţie cum vezi mai rar”. Formaţia de acompaniament conţine 5 membri şi un Mac, din cauza asta n-a fost hip-hop de studio ci un mix de genuri ce-aducea a Voltaj câteodată. E drept, omul nu şi-a cântat doar piesele proprii, au fost compoziţii GrasuXXL (Maria Ioana, tu eşti campioana; LaLa song) sau Maximilian (Sophie, aia sofisticată mă) ce prind la public. Un grup ce serba o zi de naştere a dat tonul iar fiecare piesă a fost urmată de un cor de voci care urla "1, 2, 3, ce fain ne distrăm", strigătură care s-a propagat în tot pubul, spre amuzamentul celor de pe scenă. Bisul a avut două piese, una pe muzica lui Sting - Englishman in NY şi versurile din Tot mai sus şi alta o variantă reggae a Locul potrivit.



Aşadar n-a fost rău, ba din contră, a fost o seară reuşită, cu multă muzică house, ceea ce nu prea se întâmplă în templul rockului care e Oldies-ul, lumea s-a simţit bine şi am fost surprins să văd ce succes la public are Guess Who. În luna mai lucrurile se întorc la normal, pentru că urmează nişte concerte tari de rock şi rock alternativ: Les Elephants Bizarres, Viţa de Vie, Byron şi Kumm.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.