marți, 5 august 2014

Agroturismul la oraș

Nu știu alții cum sunt, dar pentru mine orașul nu e un sat mai mare, deci o să fiu veșnic împotriva bâlciurilor și târgurilor ”țărănești”, organizate în locuri în care n-ar trebui să existe.

Trendul ”chemarea pământului” a început prin transformarea platformei Sălii Transilvania în piață tărănească, nu reiau subiectul decât pentru a spune că acum au dus prostul gust la un nivel superior: holul sălii fiind singurul loc în care puteau depozita mobilierul pieței, am observat cu stupoare la meciurile Naționalei că au ascuns aceste mese și frigidere după niște perdeluțe (!) model ”casa de de cultură 1950” - o tentativă puerilă și de prost gust de a le integra într-un spațiu în care n-au ce căuta.

Piața din Ștrand fiind marele succes care este, respectiv magazin de haine chinezești, vânzătorii de fructe și legume sunt lăsați să-și vândă marfa pe jos, în stradă, în fața zonelor comerciale sau chiar în intersecții. Încă nu s-a instalat niciunul pe spațiul verde din giratorii, dar nu cred că mai e mult.

Ultima cucerire în domeniu e negoțul cu tarabă și cort, pe una din axele principale, Șos. Alba Iulia,  în buricul târgului. Pentru că asta e direcția în care ar trebui să se îndrepte un oraș modern. Aduceți, vă rog, chioșcurile înapoi și haideți să scoatem și legea aia care împiedică creșterea porcilor în zonele centrale! Apoi să montăm pe gard plăcuțele cu ”zimmer frei” și să așteptăm turiștii.


1 comentarii:

  1. Taraba asta am remarcat-o și eu și mă întrebam cine naiba le-a dat autorizație acolo... Și dacă nu au, oare de ce îi lasă!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.