miercuri, 20 august 2014

Astă seară baschet la Sibiu: România-Slovacia

Pentru prima oară în mulți ani naționala României arată bine. În campania de calificare pentru Campionatul European 2015 avem două victorii (Slovacia deplasare, Suedia acasă) și o înfrângere (Letonia, deplasare), iar astă seară jucăm în Sala Transilvania returul contra Slovaciei. Nu ne-am mai calificat la un European din 1987, dar acum avem șanse reale, pentru că sunt acceptate atât câștigătoarele grupelor cât și 6 din cele 7 echipe de pe locul doi. 


Sunt surprins foarte plăcut de Națională, lucru neobișnuit, pentru că acum doi ani, la ultimele calificări, am fost ciuca bătăilor iar componența lotului nu s-a schimbat radical. Probabil se vede și mâna antrenorului Țenter, a lungului cantonamentului din iulie și a lipsei de fițe a tinerilor componenți ai lotului, care au renunțat la o lună de vacanță pentru a pune osul la treabă. 

Mai mult ca de obicei, n-am părut labili psihic ci încrezători în forțele proprii. Slovacia ne-a luat tare, s-a desprins iar meciul părea pierdut, dar băieții au revenit. Suedia ne-a dominat tot sfertul 4, publicul sibian a remontat echipa (ca de atâtea ori pe CSU), am intrat în prelungiri și am câștigat. Cu Letonia am jucat excelent în prima jumătate, la pauză conduceau doar cu un punct și pentru prima oară am fost entuziasmat de băieți, pentru că Letonia este o echipă bună, cu jucători titrați, ce participă la fiecare competiție majoră. 

Deși baza de selecție este redusă iar la FRB încă nu se vede un plan coerent de dezvoltare, deși în campionat puțini români joacă constant și majoritatea dintre ei nu sunt titulari, avem totuși câteva cluburi unde sunt sprijiniți și nu priviți ca sparring partners, se lucrează individual cu cei promițători (a crescut Baciu într-un sezon ca Făt Frumos) și au șansa să intre în competiție cu coechipieri de valoare. 

Pentru că Sibiu, pentru că România și pentru că bachet, diseară la ora 19 ne vedem în Sala Transilvania (intrarea liberă). Cei din alte orașe pot vedeam meciul pe DigiSport.


1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.