marți, 24 martie 2015

Șantier Roberts: fragment din sala de judecată

Scriam anul trecut prin august că vecinii care au construit hotelul Roberts s-au apucat să mai ridice o clădire și o sală multifuncțională fără a respecta avizele primite. Primăria i-a amendat, a dispus suspendarea  construcției și intrarea în legalitate, dar ei au continuat lucrul pe șantier, motiv pentru care atât Primăria cât și noi am sesizat Poliția pentru începerea urmăririi penale. Familia Citrea a contestat în instanța civilă amenda și dispozițiile Primăriei, iar ieri am fost citat ca martor din partea Primăriei în acest dosar, am explicat judecătoarei cum stă situația din punctul nostru de vedere.

Construind în septembrie,
deși Primăria le-a interzis din august să continue lucrările
Martorii sunt puși să jure pe Biblie. Avocații au voie să vină cu argumente de genul: inspectorul Primăriei a venit cu ruleta și a măsurat, nu sunt diferențe mari față de proiect, poate n-a înțeles planul. Nu-i chiar un citat, dar ăsta a fost sensul justificării lor, pentru care amenda nu ar trebui să fie validă. Spre aducere aminte, vorbim de o clădire cu trei etaje în loc de unul și care ocupă peste 90% din teren, în timp ce CUT POT-ul zonei permite 35%, da? Nu-s chiar abateri milimetrice, ce puteau fi greșit măsurate cu ruleta. În plus, accesul inspectorului pe șantier a fost permis doar la a opta vizită a acestuia!

Jurista Primăriei a propus ca judecătoarea să vină să vadă situația din teren. Avocatul lor a contra-argumentat: nu știu dacă are sens, nu știu dumneavoastră, dar eu de exemplu nu am studii de specialitate, nu știu dacă aș înțelege dacă sunt diferențe tehnice față de proiect. Jurista a avut o replică simplă și genială: e vorba de un etaj în plus, nu sunt necesare cunoștințe tehnice.

În concluzie, doamna judecătoare o să vadă cu ochii ei ce se întâmplă acolo. 

3 comentarii:

  1. cut=coeficientul de utilizare a terenului
    pot=procent de utilizare a terenului
    daca nu cunosti teremnii nu-i utiliza induci in eroare vorbesti de POT realizat zici ca-i CUT si dai in procente ???

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu toata lumea e specialista dar e rau ca specialisti si cei din domeniile implicate profita de nestiinta unora

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.