marți, 8 august 2006

Entry for August 08, 2006


Buna dimineata si bine v-am gasit la o noua editie a emisiunii Lumea Satelor. Astazi (marti dimineata) ne continuam prezentarea caminului cultural Bojdeuca lu’ Cezarica. Dupa cum se vede in poza de mai sus, am facut o mica obsesie pentru scaldatoarea asta. Joi dupa amiaza mi-am programat sa o testez. Pana atunci salivez pentru ca sunt tot in proximitatea ei. A fost aleasa cica cea mai buna piscina a unui hotel, asa cum scrie pe o placutza de la intrare. Desi ii cred pe cuvant vreau totusi sa vad daca sunt viermisori ca la Ocna. Mi-e dor de ei, ce mai fac oare? Spuneti-le ca-i pup!

Ieri seara dupa seminar a avut loc deschiderea pavilionului sponsorilor, ne-am plimbat de la 6 la 8 printre standuri ca sa vedem ce mai e nou si ce putem folosi. Dupa ce s-a dat stingerea prompt la ora 8 ne-am dus sa mancam si noi ceva. Am ajuns la mall-ul ala micutz cu 170 de magazine si ne-am orientat spre un restaurant mai ieftin - ieftin pentru Las Vegas. A fost o alegere interesanta, un concept pe care nu l-am mai intalnit. In prima faza ne-au trantit pe masa o minge de fotbal pe care erau trecute cocktailurile. Cum toate erau cu doua cifre (inainte de virgula) si cum noi bem mai bine vin sau bere, am primit apoi si o ditamai sticla pe eticheta careia era cartea de vinuri. “Meniul” asta era cam cat un extinctor de pe culoarul unui hotel. Adica peste jumatate de metru inaltime. Ne-am ales cate un pahar de vin Chianti bineinteles sec si rosu. Modalitatea de servire era foarte interesanta, te duceai la bufetul de salate si te aprovizionai bine cu ce-ti dorea inima. Apoi intorceai un carton pe masa de pe partea cu “no, thank you” pe partea cu “yes, please” si incepeau sa apara chelnerii cu mancarea. Acestia se plimbau de la o masa la alta cu niste tzepuse in care erau infipte diferite feluri de carne (imaginati-va cum se face kebap-ul) si iti taiau cate o bucatica daca doreai sa gusti. Selectia era destul de bogata: vitel, pui, ratza (delicioasa) si alte cateva chestii care au ramas neidentificate. Surpriza a venit la urma: 100$ nota de plata pt 2 persoane. Iar am mancat ieftin dar deja m-am obisnuit cu preturile de aici.

Ca sa va faceti o idee, o mica sinteza de costuri: 4$ apa minerala la 0,5l in camera de hotel, 5$ monorail-ul dintre hoteluri, 30$ intrarea la piscina, niste ochelari de soare de firma 120-350$, o camera de hotel minim 170$ pe noapte (350$ nu e neobisnuit), un sacou dintr-unul din magazinele din hotel 2000$ (nu e greseala, doua mii!) dar iti ofera generosi 30% discount. Sexul pare mai ieftin, orice americanca pilita – gratis dar daca vrei ceva sub 2 tone costa 35$ un dans nud si mai departe se pare ca trebuie sa te intelegi cu fata (pretul e de pe unul din miile de fluturasi cu bachelor/divorce parties care iti este oferit pe strada de mexicani) Am impresia ca de banii pe care i-ai da pe un costum de baie la hotelul asta ti-ai putea cumpara o piscina mica in oricare alta parte a lumii. Eu auzisem ca America e ieftina…dar se pare ca deshertul nu e inclus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.