marți, 21 septembrie 2010

Lăptic - un moment de prostie

Pe scurt: mi-am luat din Germania un aparat de făcut spumă de lapte pentru latte macchiato sau cappuccino și l-am stricat în 10 minute.

Pe lung: duminică m-am gândit să-l încerc. Am pus lapte în el, am citit instrucțiunile, am făcut și cafeaua, a ieșit așa și așa, se pare că laptele de 1.5 nu-i cel mai recomandat, dar m-am mulțumit cu ce-am găsit duminica prin cartier. Apoi am pus vasul în chiuvetă. Aparatul e compus din două părți: suport ce se bagă în priză (doar un fund de plastic cu o mufă în mijloc) și un vas care are în partea de sus compartimentul pentru lapte și în partea de jos motorașul și restul mațelor. O chestie mică și rotundă dinăuntru agită lapte și îl încălzește.

Pe fundul vasului scria mare, cu roșu, nu-l băgați în mașina de spălat și nu-l scufundați. N-am mașină de spălat vase și chiuveta era goală. Am lăsat apă în el, s-a umplut compartimentul pentru lapte, a dat și pe dinafară un pic. Apoi greșeala fatală: m-am apucat de citit instrucțiunile de curățare după folosire.

Trecem peste faptul că instrucțiunile de primă folosire erau la capitolul curățare, care de obicei are loc după ce ai murdărit obiectul și ajungem la partea legată de spălare. Se umple recipientul cu apă. Trebuie avut grijă ca apa să nu intre la circuitele din partea de jos. Oh-oh. Aparatul meu trona pe o peliculă subțire de apă în chiuvetă. Îl golesc repede, îl șterg cu cârpa, aduc foenul, îl usuc. Apoi îl bag în priză să văd dacă mai merge. Merge! 

Stau un pic, mă gândesc, hai să mai văd dacă mai merge și a doua oară. N-a mai mers. L-am trimis la reparat. 

A fost prostia mea, dar totuși nu pot să-mi dau seama cum s-au gândit inginerii ăia care l-au conceput că un obiect în care trebuie să bagi apă în partea de sus după fiecare folosire o să reziste fără ca eventual să ajungă niște stropi și în partea de jos. L-am desfăcut, că mi-am luat și trusă de scule, așa că am văzut că nu era protejat de nici o izolație în partea de jos, cum l-am pus pe un pic de apă, cum l-am botezat. Dacă-l repară îl numesc Moise.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.