vineri, 24 septembrie 2010

Orange sub asediu



Poate nu știați că azi noapte s-a lansat iPhone4 la Orange, magazinul online și de azi în magazinele fizice. Teoretic. Cum telefonul meu Samsung D500 rezistă din 2005 și nu o prea mai face cu succes, se impune o nouă achiziție.


La ora 23:58 eram pe site, mă uitam la countdown. A ajuns la 0:00 și ... a început de la 23:59. WTF?? Am încercat să întru în magazinul online - indisponibil, vă rugăm să reveniți. 

Pe la 0:15 a început să funcționeze. Oarecum. A dispărut counterul și a apărut un banner mare pe prima pagină. Am încercat să intru în contul meu și să comand, a mers vreo 2 minute, până m-am uitat la variante iar a picat magazinul online.

După alte câteva minute și-a revenit și am putut să fac comanda, cu extindere a abonamentului existent pe 2 ani. (Care mă cunoașteți și n-aveți numărul de Orange, de backup oricum, puteți schimba la numărul de Vodafone prefixul 0722 cu 0758 și o să vă meargă). 

Am ezitat un pic între a alege o opțiune de date dintre cele 3 variante: My Smartphone  (10 eur pe lună pentru 500MB), My Smartphone Plus (1 GB, posibilitatea de a folosi telefonul ca modem, preț nespecificat) sau fără opțiune de date (dar care-i farmecul atunci)? Prețul telefonului era același când alegeam My Smartphone Plus sau Fără opțiune de date, iar când alegeam My Smarphone scădea cu vreo 40 de euro. N-aveam chef să dau 10 eur pe lună pentru ceva ce aparent nu costa nimic, adica opțiunea Plus, așa că am ales-o pe aceasta. Pe formularul de comandă scria clar, în dreptul opțiunii, total de plată lunar 0 eur, total de plată 0 eur. Am introdus datele cardului și am plătit.

Apoi am mai navigat prin alte pagini și am ajuns la ceva interesant. Pe pagina dedicată iphone-ului era o subpagină cu abonamentul My Smartphone Plus, iar acolo se specifica un preț de 15 euro pe lună. Hopaa! 

Azi dimineață am sunat la 202, numărul de suport tehnic al comenzilor online și femeia nu prea știa ce să zică. Întâi a încercat să testeze și ea site-ul, n-a mai găsit iPhone4, revine mirată ”a dispărut de pe site! s-or fi vândut toate deja!” Era 9 dimineața. Apoi a încercat cu alt produs și mi-a confirmat că e prețul de 15 eur pe lună. I-am zis că mi-am salvat comanda în calculator și că nu le plătesc nimic și m-a rugat să scriu la informații clienți. 

Acum am primit răspuns de la ei:


Va comunicam faptul ca am verificat observatia dvs si aceasta este corecta. Din cauza unei erori tehnice pretul optiunii nu apare in comanda dvs online.
De asemenea va informam ca optiunea My SmartPhone costa 9€/luna, iar optiunea My Smartphone Plus costa 15€/luna.
Ne cerem scuze pentru aceasta neconcordanta si va multumim pentru neintelegere.

Normal, le-am răspuns că-i iert pentru greșeală dar că vreau să respecte termenii contractului. Să vedem cum decurg ostilitățile. Poate-mi anulează comanda sau poate ne certăm la OPC...

PS: Acum aștept să comenteze ”haterii” cu Blackberry :D


UPDATE: Răspunsul 2 de la Orange:

Va informam ca tranzactia online nu poate fi modificata(nu se pot scoate sau adauga produse din comanda sau modifica preturile produselor).
 In cazul in care nu doriti sa primiti comanda, aveti posibilitatea de a o refuza la livrare sau de a ne comunica acest lucru, pentru a returna comanda de la curier catre Depozitul Orange.

Ceea ce este excelent! Pentru că pe comanda mea apare pretul optiunii 0. Așa că n-am nici un interes să o anulez. Le fac reclamație la prima factură :D

2 comentarii:

  1. ba m-am hotarat: de ziua ta un espressor adevarat + 1 kil de lavazza, iar de craciun ti-oi lua un blackberry. sa inveti si tu sa nu mai dai banii pe prostii! da, hai acum si comenteaza ca nu m-am uitat pe forumuri cand mi-am luat dell-ul :-P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma supar, adu-le ca-s bune la casa omului. Espressorul il aduc la lucru iar blackberry-ul e numai bun sub piciorul la masa aia care sta stramb. Eu zic sa faci servicii complete si sa aduci si un Dell, sa schimb Mac-ul!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.