marți, 28 septembrie 2010

Zi plină

Azi mi-a venit iPhone-ul și n-am prea apucat să mă bucur de el. Pentru că ne tot amenință un constructor că o să vină să se apuce de izolația termică a blocului am hotărât că e momentul să schimb și eu fața balconului, să înlocuiesc vechea închidere din fier și sticlă cu una modernă din termopan și plastic. Activitate care a durat până la ora 13 iar apoi a urmat curățenia. iPhone-ul se odihnea pe masă, având afișat textul Waiting for activation. Când am prins un moment liber am sunat la Serviciul Clienți la Orange iar după 10 minute de stat în așteptare în timp ce domnul care mi-a preluat apelul încerca să rezolve problema, mi s-a zis că trebuie să merg la un Orange Shop. Problema era cauzată de SIM. În pachetul telefonului era și un microSIM, iPhone-ul e fiță și nu merge cu SIM normal ci cu unul mai mic. Așa că cel vechi nu se potrivește și mai mult, trebuie anulat și activat cel nou pentru că un număr de telefon merge doar cu un SIM. Știam toate aceste lucruri, nu și cel de la Serviciul Clienți căruia nu i-a căzut fisa și nu fac pe deșteptul ci sunt dezamăgit în continuare de nivelul de pregătire al personalului de la hotline din orice companie românească (începând cu RDS).

Domnișoara de la Orange Shop a intuit eroarea dar a zis că trebuie să sun la Serviciul Clienți. Am rugat-o să-mi dea o agrafă ca să pot scoate microSIM-ul și până a găsit una în depozit a întrebat pe cineva și a aflat că poate să mă ajute și ea. Într-un minut s-a operat schimbarea în sistem și telefonul a devenit activ. Deoarece cei de la Orange n-au vrut să-mi deblocheze telefonul vechi, m-am dus la un magazin dintr-un gang de pe Bălcescu și am rezolvat și această problemă cu 20 de lei. Nu mi se pare normal să aștept până în februarie ca să treacă cei doi ani pentru a-l debloca gratis din moment ce am cumpărat un nou telefon de la ei odată cu prelungirea abonamentului și nici să le dau 160 de euro acum.

După amiaza mi-am petrecut-o ambaland postere pentru posterland.ro, am livrat o comandă mare despre care o să vorbesc într-un post separat în următoarele zile iar seara făcând design-ul unui roll-up. Să nu uit, între timp am făcut și chestii pentru serviciu, ba chiar am salvat lumea. 

Acum tocmai am constatat că drăcia asta n-are SMS Delivery Report, decât dacă pun o combinație de caractere înaintea numărului destinatarului sau dacă fac jailbreak. Cred că pot trăi și fără...deocamdată.

PS. La lansare, Orange Shop Sibiu a primit doar 8 telefoane iPhone 4, vândute în 2 ore.
PS2: În România nu se oferă și Bumper Case gratis ca în State. Pe altă parte nici n-am avut probleme cu semnalul, deși arată doar o linie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.