luni, 23 aprilie 2012

Medic rezident în Austria vs România

Faci șase ani de facultate de medicină, după care ai șansa să-ți iei rezidențiatul și să profesezi pe frumoasa sumă de 800 de lei în niște spitale deprimante. Sau ai norocul să știi un pic de germană, să ai un prieten care să te susțină și să-ți depui actele pentru o practică într-un spital din Austria. După cele trei luni de practică în care ți-ai perfecționat limbajul medical în germană te angajezi la un spital de acolo, pentru că e penurie de medici și angajează rezidenți pe bandă rulantă. Mai dai un test de limbă și dacă îl iei e totul ok, diploma din România e recunoscută complet. Dezavantaje: 1) o birocrație stufoasă, trebuie să scrii o grămadă de rapoarte în termeni medicali germani pentru Casa de Asigurări, 2) studiul în România e mai mult teoretic, pe când colegii de acolo au parte de practică intensivă încă din timpul facultății și ai multe de recuperat. Avantaje: 4000 euro brut încă din prima lună, rămâi cu un pic mai mult de jumătate după ce plătești impozitul și asigurările. O gardă de 24 de ore îți aduce 270 de euro.

2 comentarii:

  1. Buna, iti scriu pentru a-ti propune unui schimb de linkuri. Daca doresti sa faci un schimb cu http://bancuri.iasi365.com/ lasa-mi un comentariu sau trimite-mi un mail la corcosan@yahoo.com cu titlul pe care il doresti si linkul tau. La mine titlul e Bancuri
    O zi buna iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello there! I could have sworn I've been to this website before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.
    Nonetheless, I'm definitely happy I found it and I'll be book-marking
    and checking back often!

    Feel free to visit my blog: Max Robust Exterme

    RăspundețiȘtergere